NFL Draft prospekt 2016 : Jihad Ward

Defensiv linje er en meget dyp posisjon i årets draft, og her ser vi på nytt på en spiller som er under radaren. I tillegg har han hatt en strabasiøs vei mot NFL. Vi snakker om DL Jihad Ward fra Illinois. Det finnes faktisk ikke høydepunkter av han på Youtube, men Jesper Hagen har forsøkt å lage en spillerprofil.

 

Som så mange andre er Jihad Ward vokst opp uten en far, og er uten en klar posisjon på den defensive linjen men med masse fysisk talent. På sikt tror undertegnede han har det som skal til for å bli en habil bidragsyter på proffnivå. Her skal vi se nærmere på han som allerede er en fantastisk historie.

 

Styrker

Han har spilt både høyre og venstre «end» i 4-3, i tillegg til i midten(i både 3-4 og 4-3). Denne allsidigheten er sjelden når vi snakker om defensive linjespillere. Han har bra bevelighet for en mann på den størrelsen(134 kg), er meget høy(194 cm) og har lange armer. Har i tillegg plass til mer muskler på kroppen. Har en meget god motor, og er eksplosiv når han beveger seg mot ballen. Takler hardt, og solid. Har fleksibiliteten til å runde offensive linjemenn. Til sist har han fantastisk karakter, og har gått den lange veien fra to år på junior college på Manhattan(hvor han ofte ikke hadde penger til mat eller transport og måtte snike på buss og t-bane) til college(valgte Illinois på grunn av landlige omgivelser) og videre til NFL.

Hvor langt kan han nå?
Hvor langt kan han nå?

“Somebody complain about food, I’ve been through it,” Ward says.  “Somebody complain about traveling, I’ve been through that. Somebody complain about not having a father, I’ve been through that. Somebody complain about violence or shooting, I’ve been through that too. I ain’t afraid of nothing. I’ve been through everything.” –Gjengitt fra MMQB– Artikkel anbefales

Svakheter

Han har stort utviklingspotensial når det gjelder teknikk og bruk av hender. På grunn av dette kan det føre til at han ikke kommer seg forbi mannen sin hvis det ikke skjer umiddelbart. Dette fører også til at han henger seg fast i blokker lenger enn nødvendig. I tillegg har han mye å lære når det gjelder spilleforståelse, instinkter, og det mentale aspektet. Han mangler også «råskapen» til å dominere i skyttergravene, og trenger å få dette inn fra en dyktig trener i NFL.

Konklusjon

Han har de atletiske ferdighene, størrelsen og styrken, men trenger kyndig veiledning fra trenere i NFL for å ta de siste stegene. Hvis han kommer til et lag med kompetent nok trenerstab og som er villige til å gi han tid, kan han bli en meget god spiller. Mange lag blir nok tiltrukket av han på dag 3 i draften på grunn av hans mulighet til å spille i flere typer forsvarsfronter.

 

 

Hva synes du om Jihad Ward? Skriv gjerne i kommentarfeltet, eller til @jesperhagen på Twitter.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x