NFL uke 2

Som en del av vår dekning av NFL vil vi hver uke presentere de kampene som går av stabelen. Jeg vil og forsøke å komme med tips til utfallet i disse kampene basert på hvilket handikap de har blitt tildelt av oddsmakerne. Handikap er hentet fra FootballLocks.

Handikappet indikerer hvor stor forskjell det er på lagene ifølge bookmakerne. Det spesielle med denne typen tipping er at man kan ha rett om hvilket lag som vinner med tanke på handikappet, men feil når det gjelder det laget som faktisk vinner kampen. Og vice versa. Ganske forvirrende, med andre ord. I NFL er det vanlig å få 3 poengs handikap for hjemmebane – hvis hjemmelaget er favoritt -3.0 betyr det at oddsmakerne ser på lagene som jevngode på en nøytral bane. I disse gjennomgangene av kampene vil jeg sette handikappet bak det laget jeg tror kommer til å dekke handikappet. Det vil si at et lag jeg tipper som vinner ved -3.0 må vinne med minimum 4 poeng for at jeg skal ha rett i min spådom. Det laget som er underdog har motsatt handikap av favoritten, altså +3.0.

 

Houston Texans +3.0 @ Carolina Panthers

Var det andre enn meg som ble litt skuffet over Texans på søndag? Hard Knocks-crewet skulle jo slå til og ta et viktig steg mot sluttspillet mot Kansas City. Slik ble det altså ikke. JJ Watt hadde sin sedvanlige umenneskelige kamp, men Smith-til-Kelce viste seg å være en meget god kombinasjon for Kansas City. Og Andy Reid sitt forsvar viser igjen at de kommer for å spille.

Carolina på sin side tok en grei seier mot et av de antatt svakeste lagene i ligaen, dog uten å imponere nevneverdig. Houston Hard Knocks byr nok på tøffere motstand enn Jaguars, og dette blir en jevn kamp.

 

San Francisco 49ers +6.5 @ Pittsburgh Steelers

 

Jarryd Hayne 1ste kamp NFL

Hvis du ikke har fått med deg livebloggen til The Guardian i anledningen Jarryd Hayne sin NFL-debut, så anbefales den på det sterkeste! Men det var Carlos Hyde som gjorde mest for å dra i land en seier for San Francisco mot et veldig slapt Minnesota Vikings. Pittsburgh, på sin side, må rydde opp litt i secondaryen og rett og slett gi ballen til Antonio Brown. Det funket mot Patriots og det kommer til å funke hver uke. (PS: De svarte draktene til 49ers ser helt fantastiske ut! Vi stemmer for at de blir offisiell hjemmedrakt.)

 

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints -10.5

Selv om Marcus Mariota kom best ut av rookie-duellen med Jameis Winston, er det ingen grunn til panikk når det gjelder sistnevnte. Winston var ikke spesielt godt hjulpet av linja si, og uten Mike Evans på banen så ble oppgaven enda vanskeligere. Bucs defense kommer til å slite mot en kasteglad Drew Brees og dette bør bli en enkel seier for hjemmelaget.

 

Detroit Lions +3.0 @ Minnesota Vikings

Begge lag tapte i første runde, og begge lag må vinne denne uka for å henge med Green Bay i toppen av NFC North. Vikings produserte svært lite mot et overraskende godt 49ers-forsvar. Detroit spilte en oppskriftsmessig shootout mot San Diego, og skulle de klare å ha like god kontroll på Adrian Peterson som det San Francisco hadde bør dette være en seier for Løvene fra nord.

 

Arizona Cardinals -2.5 @ Chicago Bears

Carson Palmer er frisk igjen etter kneskaden i fjorårets sesong, og 19-32 for 307 yards og 3 touchdowns vitner om at han ikke har mistet noe av ferdighetene sine. Arizona holdt og Drew Brees til bare en touchdown, selv med godt over 300 yards gjennom lufta.

Bears tapte en relativt jevn kamp mot Green Bay, der Packers var hakket mer skjerpet enn Jay Cutler og co. Arizona blir for mye for Chicago, og de faller bak i divisjonen.

 

New England Patriots @ Buffalo Bills +1.0

 

0234

En av de best trenerduellene i NFL de siste årene – Belichick v. Ryan.

Rex Ryan har så absolutt fått orden på Bills, både i forsvar og i angrep. Man må være ganske teit for å tvile på signeringen av Percy Harvin, som hadde 79 yards på 5 mottak, inkludert en vakker touchdown over Darius Butler. Tyrod Taylor unngikk sacks og turnovers, mens Andrew Luck hadde 2 av hver.

For Bills venter et Patriots lag som, uten å imponere i første kamp, er favoritter når de reiser til Buffalo. Ryan har historisk sett skapt mye trøbbel for Bill Belichick og New England, så dette blir ingen lett kamp for de regjerende mestrene. Bills tar seier nummer 2 for året og seiler opp som en tidlig sluttspillkandidat.

 

San Diego Chargers +3.5 @ Cincinnati Bengals

Chargers vant overbevisende hjemme i en høytscorende affære, Bengals vant komfortabelt borte, og Adam Jones burde sett kampen mot San Diego fra tribunen, men han slapp unna med en bot. Med andre ord, ingen store overraskelser. På den positive siden må vi nevne Tyler Eifert, som har vært i startgropa for en stor sesong i over 2 år nå. Han hadde en solid kamp mot Oakland, og vi håper for Cincinnati (og Andy Dalton) sin del at de endelig har funnet en nummer 2 til å komplimentere AJ Green. Cincy tar seier nummer to i en jevn affære.

 

Tennessee Titans +1.5 @ Cleveland Browns

Browns er favoritter? Skjønner ikke det vi heller. Titans, anført av Marcus Mariota, gjorde kort prosess på Tampa Bay. Cleveland sleit mot Jets i serieåpningen, og det er ingen grunn til å tro at det kommer til å bli enklere utover sesongen. Skulle Titans vinne her har de like mange seire på to kamper som de hadde i hele fjorårssesongen, for ikke å snakke om, ledelsen i AFC South.

 

Atlanta Falcons @ New York Giants -2.5

Giants rotet bort noe som så ut som en enkel seier mot Dallas i 4. quarter. Hvorfor man lar klokka gå på første og andre forsøk for deretter å stoppe den med en ufullstendig pasning på tredje forsøk er et mysterium for meg, og det kostet New York seieren mot Dallas. Nå tar de imot Atlanta, som på svært imponerende vis slo Philadelphia, av flere sett på som favoritt til å vinne NFC East. Falcons må gjøre mye av det samme her som mot Eagles: kast ballen til Julio Jones, skap turnovers i forsvar, og ikke la Odell Beckham Jr. slå cornerne 1-mot-1. Jeg tror Giants tar årets første seier her, mest fordi jeg ikke er helt overbevist over Atlanta sitt forsvar.

 

St. Louis Rams -3.5 @ Washington

Washington så sørgelige ut i første serierunde, og tapte klart mot et ganske tafatt Miami. St. Louis derimot, de spilte en thriller av en kamp og vant til slutt da de stoppet Marshawn Lynch på 4.-og-1 i ekstraperioden. Her bør de klare å ta sin andre seier for året – hvem enn som spiller quarterback for Washington bør løpe for livet når Aaron Donald og Robert Quinn fosser gjennom den offensive linja. Rams har potensiale til å spille noen svært underholdende kamper i år, og det skal bli spennende å se hva Nick Foles skaper i angrepet deres.

 

Miami Dolphins -6.5 @ Jacksonville Jaguars

Et slags lokaloppgjør nede i Florida der Dolphins bør ta sin andre seier for året. De slo Washington i forrige uke uten å imponere noen. Jaguars ender nok opp med enda et topp-3 draft pick i 2016. Man bygger ikke fotballag over natten.

 

Baltimore Ravens (Off) @ Oakland Raiders

 

gettyimages-488124212-1

Ute for året.

Ravens tapte mot Denver i uke 1, men kanskje enda verre, Terrell Suggs er ute for året med en røket achilles. Her møter de et Raiders-lag som kanskje spiller uten sin starting quarterback, da Derek Carr fikk en skade i pekefingeren på kastearmen. Her var det ikke noe handikap tilgjengelig, men jeg tror Ravens vinner denne relativt greit. Det må de hvis de vil være med i diskusjonen om topplagene i AFC.

 

Dallas Cowboys +5.0 @ Philadelphia Eagles

Cowboys vant i sluttminuttene, Eagles tapte mot et meget godt forberedt Atlanta. Skulle Cowboys ta en seier her ligger de plutselig 2 kamper foran Philadelphia, den største utfordreren deres i NFC East. Uten Dez Bryant blir offense til Dallas svært monotont, så det gjenstår å se om Tony Romo har mer magi gjemt i ermet.

Hva skal man si om Eagles? At Falcons vant var en overraskelse for mange, men at Eagles skulle ha så mye problemer med å løpe ball var nok en enda større bombe. Dette blir en spennende kamp, og det blir interessant å se hvordan Cowboys ser ut uten Bryant.

 

Seattle Seahawks +3.5 @ Green Bay Packers

Seahawks er sist i divisjonen med – alle de andre tre vant i uke 1. Packers er først i divisjonen – alle de andre tapte i uke 1. Her får vi da en reprise av fjorårets NFC Championship, en kamp som Seattle vant på bisart vis.

Green Bay var seg selv like mot Chicago. De produserte yards, Rodgers kastet touchdowns og Clay Matthews vartet opp med en interception. Seattle tapte i ekstraperioden mot St. Louis, en kamp som inneholdt mye moro. I Green Bay møter de et litt mindre aggressivt forsvar, og kanskje det hjelper Lynch og Co. Men samtidig får ‘Hawks sitt defense en tøff oppgave i å stoppe Packers sitt giftige angrep. Packers vinner, men det blir jevnt.

 

New York Jets +7.0 @ Indianapolis Colts

Jeg har fortsatt ingen formening om årets utgave av Jets. De har solide cornere og endel linjespillere som er gode i forsvar, men utover dette er jeg svært usikker på laget. Colts spilte en forferdelig dårlig kamp mot Buffalo, og de har mye å rette opp hvis de vil henge med i AFC. Andrew Luck tar årets første seier her, men det blir ikke en pen affære.

 

I uke 1 hadde jeg 7 rette, 8 tap, og en kamp der sluttscoren endte opp akkurat på handikappet. Dette føres opp på følgende måte; 7-8-1, og jeg vil føre statistikk på meg selv hele sesongen. Hvis du har andre tips, sleng gjerne inn en kommentar!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x