NFL uke 7

Vi har passert en tredjedel av sesongen, og etter mandag har alle lagene spilt minst 6 kamper. Enkelte ting er overraskende – Peyton Manning sin svake start på sesongen, Kansas City sin tapsrekke, Baltimore sin totale kollaps – mens andre ting er som forventet – Amari Cooper sin gode rookiesesong, Cary Williams sine problemer i Seattle, Rex Ryan sine pressekonferanser.

Denver, som ikke spiller denne uken, er allerede 6-0, men ikke takket være sheriffen. Det er forsvaret til Broncos som har hjulpet de til en perfekt start på sesongen. De har faktisk spilt så godt at de er ranket som nummer 1 i ligaen i enkelte kategorier. Aner vi ny strategi for å komme seg til Super Bowl?

Denne uken er det igjen duket for kamp i London, og det er Jacksonville Jaguars som gir bort en hjemmekamp for å ta imot Buffalo Bills.  Denne kampen begynner som alle Londonkampene, 14.30 norsk tid. Det vil si, fotball hele dagen! Det er også den første kampen vi ser på denne uken.

 

Buffalo Bills -4.5 @ Jacksonville Jaguars (London)

110614_jaguars

 

Bills er klare favoritter, men hvis vi skal tro denne artikkelen, så er Jaguars på vei i riktig retning og stresser ikke. Det blir nok et topp-10 draft valg på Jacksonville etter årets sesong, men det kan jo hende at det dukker opp talent der som til slutt bidrar til at de kan ta opp kampen i en svært svak AFC South.

Buffalo har fortsatt playoffs som mål for sesongen, men selv med en seier her er de minst 1 kamp bak wild card i AFC og minst 2 kamper bak divisjonstoppen i AFC East. Det er med andre ord mye som skal klaffe for at Bills kommer seg til sluttspillet. De tar en solid seier mot Jacksonville og prøver å ta igjen Jets og Patriots foran seg.

 

New York Jets +9.0 @ New England Patriots

Når man snakker om AFC East – vinneren av denne kampen leder divisjonen etter uke 7, enkelt og greit. Patriots er ubeseiret så langt, men Jets har faktisk bare ett tap hittil i år, og defense deres slipper inn kun 15 poeng i snitt per kamp, noe som er færrest av alle lag i NFL. New England på sin side scorer 36,6 poeng i snitt, som igjen er best i ligaen. Med andre ord, det er duket for en spennende kamp.

Jets har vært en torn i siden til New England de senere årene, og det at de får 9 poeng her er ganske overraskende. Jeg forventer hjemmeseier til Patriots (som har Miami hjemme neste torsdag), men tror nok det blir jevnere enn det handikapet tilsier.

 

Tampa Bay Buccaneers @ Washington -3.5

To bunnlag møtes for å avgjøre hvem som er litt mindre dårlig, selv om Washington har en teoretisk mulighet til å kapre NFC East, mest fordi de tre andre lagene er ujevnt dårlige. Tampa Bay bruker nok årets sesong på å venne seg til Jameis Winston, og med noen solide draftvalg neste år skal vi ikke se bort ifra at Tampa Bay kan være konkurransedyktige om noen år.

 

Atlanta Falcons -4.5 @ Tennessee Titans

temp141002_JulioJones11_TL_Gallery--nfl_mezz_1280_1024

Julio Jones har en stor sesong for Atlanta hittil i 2015. Kan det fortsette mot Tennesse?

Som kjent tapte Falcons sin første kamp forrige torsdag, mot divisjonsrival Saints. Klarer de å reise seg igjen, og holde følge med Panthers, som fortsatt er ubeseiret? Titans har vært veldig opp og ned – de tapte knepent for Colts og Bills, men fikk grisejuling av Dolphins 2015 versjon 2. Hvilket lag møter opp mot Atlanta? Jeg tror Falcons fortsetter sin dominans på offense, og vi antar at Mariota ikke spiller, så dette bør Atlanta klare fint.

 

New Orleans Saints @ Indianapolis Colts -4.5

I fjor kunne man lett sagt at Saints spilte i den dårligste divisjonen i fotball. NFC South sendte til slutt et lag til sluttspillet med 7-8-1 som seiers-statistikk. I år kan det se ut som Colts’ AFC South er dårligst – Hesteskoene ledere divisjonen med 3-3, men de har ikke imponert nevneverdig i noen av kampene sine. Hjemme mot et svakt Saints lag (som likevel slo Atlanta forrige uke) får de muligheten til å vise at de fortjener en plass i det gode selskap i 2015.

 

Minnesota Vikings -2.5 @ Detroit Lions

Lions fikk endelig sin første seier for året, så vi unngår å repetere den grufulle 0-16 sesongen de hadde i 2008. Vikings ligger på andreplass i divisjonen og har en reell sjanse på en wild card plassering – de spiller kontrollert fotball og gjør få feil. De tar en viktig divisjonsseier mot Detroit og holder følge med de andre håpefulle i NFC.

 

Pittsburgh Steelers -2.0 @ Kansas City Chiefs

Chiefs head coach Andy Reid looks at his bench during Kansas City's 17-16 victory over the Houston Texans at Arrowhead Stadium in Kansas City, Missouri, on Sunday, October 20, 2013. (David Eulitt/Kansas City Star/MCT via Getty Images)
Er jobben hans trygg? (Getty Images)

Chiefs fortsetter fallet ned mot avgrunnen, og man må begynne å stille spørsmålstegn ved jobbsikkerheten til Andy Reid. Alex Smith har produsert svært lite de siste ukene, og forsvaret har ikke vært så bunnsolid som alle hadde trodd. Pittsburgh på sin side, har overlevd skaden til Ben Roethlisberger meget godt, og henger fortsatt med i kampen om divisjonstittel. Med en seier her er de bare 2 kamper bak Cincinnati i det som ser ut til å bli et race mellom 2 lag til toppen i AFC North.

 

Cleveland Browns +6.0 @ St. Louis Rams

Browns tok Broncos til ekstraperiode på søndag – meget sterkt av Bruntrøyene! Det er mye som mangler i Cleveland, men innsats kan man ikke si noe på så langt i årets sesong. Rams hadde fri forrige uke, og har de brukt uken godt nok kan de komme seg opp til 3-3 og befeste posisjonen bak Arizona som det nest beste laget i NFC West. Noe som var utenkelig før sesongen.

Hvis vi ser litt tilbake på offseason, så kan det virke som om Sam Bradford for Nick Foles var en helt grei trade, men når vi husker at Rams sparte rundt $11 millioner mot lønnstaket er det vel trygt å si at St. Louis vant den traden.

 

Houston Texans +4.5 @ Miami Dolphins

Dan Campbell! Dere husker kanskje at jeg forrige uke sa noe sånt som «jeg er ikke overbevist før Dolphins kommer med resultater» eller noe i den duren? Vel, Dolphins produserte både på offense og defense, og ga seg ikke før det sto 38-10. Nå var det riktignok Tennessee som fikk juling, men det var mye mer fart og energi i Miami enn det de har vist tidligere i sesongen.

Houston fikk æren av å bryne seg på Jacksonville, og klarte omsider å spille en god kamp på offense. Defense slapp inn 3 touchdowns fra Blake Bortles, men de hadde og 3 interceptions, så man kan vel si at det går fremover. Dolphins er favoritter på hjemmebane, og jeg tror de drar i land en seier her, om enn noe jevnere enn over Titans.

 

Oakland Raiders +4.0 @ San Diego Chargers

Ganske sikker på at denne kampen spilles kun så vi kan vise vårt ukentlige bilde av Amari Cooper.

St Louis Rams v Oakland Raiders

Chargers har tapt 2 på rad: sist uke mot Green Bay og uken før mot Pittsburgh, og uken før der igjen klarte de såvidt å slå Cleveland med tre poeng. Ting går litt trått i San Diego, selv med Antonio Gates tilbake på banen.

Oakland sin sesong har ikke akkurat vært en suksess, men de har klart seg imponerende bra med tanke på hvor dysfunksjonell den franchisen har vært de siste ti årene. Samtidig har de mange unge, lovende spillere på rosteren – inkludert alles favoritt #89 – så man kan jo ha et visst håp om at de gamle Raiders snart er tilbake.

Jeg har hatt denne diskusjonen med endel folk, og de fleste er overbevist om at ett av disse to lagene spiller i Los Angeles om noen år. For Oakland sin del så håper jeg de får bli værende – de er bra for miljøet rundt seg og de har noen helt fantastiske fans. Det ville vært alt for dumt om de skulle bli gode, for så å stikke av.

 

Dallas Cowboys @ New York Giants -3.5

Jada, Giants er 3-3. Men vit dette: Giants kommer til å spille dårlig fotball hele år, vinne divisjonen, og til slutt snuble seg inn i Super Bowl der de slår New England 24-21. Dere hørte det her først.

Dallas prøver så godt de kan å ikke falle fra hverandre mens Tony Romo er skadet, men det ser ikke lyst ut for Jerry Jones sine gutter. Skulle de på et mirakuløst vis klare å vinne borte mot Giants holder de tritt med Eagles i divisjonsracet. Men taper de her ligger de på tredjeplass i NFC East, og det er fortsatt noen uker igjen til Romo er frisk.

 

Philadelphia Eagles @ Carolina Panthers -3.0

Eagles vant endelig en overbevisende kamp forrige uke, mye takket være et tafatt Giants. Sam Bradford spilte ikke nevneverdig godt, men det holdt inn til en komfortabel seier. Man snakker ofte om Chip Kelly og at han er et offensivt geni, men det virker som om defense er Eagles sitt sterkeste kort.

De får en tøff oppgave med å stoppe Panthers og Cam Newton, som uten spesielt gode receivere (sett bort ifra Greg Olsen) har klart å vinne fem av fem kamper. Jeg tror Carolina blir noen hakk for sterke for Philly, og Panthers fortsetter seiersrekken hjemme.

 

Baltimore Ravens @ Arizona Cardinals -7.5

Cardinals får en sjanse til å skjerpe seg her – de har tapt 2 av de siste tre og risikerer å bli tatt igjen av Seattle i divisjonen. Heldigvis møter de et skadeskutt og generelt sett energiløst Baltimore – Ravens har en seier på de første seks. Med andre ord, de kommer seg nok ikke til sluttspill i år.

Cardinals har en gyllen mulighet til å sikre seg en hjemmekamp i sluttspillet, men det forutsetter at de klarer holde avstand til de bak i divisjonen, samt holde følge med Green Bay og Carolina i NFC. Monday Night Football hjemme mot Baltimore blir underholdning, i alle fall hvis man holder med Arizona.

 

Bye: Chicago, Cincinnati, Denver, Green Bay

Forrige uke: 7-6-1

Sesongen: 39-48-4

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x