Reisebrev: Week 1 & 2 i NFL- Live

12086761_10156075638060147_731572336_n

Den 09.09, 1 dag før åpningskampen siden satte jeg meg på flyet til Boston via Newark for min første nfl-tur med en kamerat. Han Patriots-fan, jeg Eaglesfan. Flyturen gikk i diverse mobilspill, filosofering over Survival Football og sutring over at SAS ikke har gratis øl, eller gratis noe annet for den saks skyld.

Vel fremme ble det kjøpt noen Bud Light og Samuel Adams Rebel IPA som ble konsumert med en stor pizza, før vi tok turen ut for å sjekke nattelivet i boston på en onsdag. Det var ikke allverden, men hyggelig nok. Dagen etter var det kampdag. Opp relativt tidlig, første timene ble brukt på å finne pannekaker, samt en butikk som solgte Mayo-drakt. Ingen av delene klarte vi, så vi ble sittende på en anbefalt pub (av kollega Edvin Jenssen) med øl, drinker og shots på huset, før vi begynte å innse at det var på tide å bevege seg mot stadion. Imidlertid begynte det plutselig å regne noe vanvittig,som det ofte gjør i USA, så det ble et pitstop på en annen bar. Vi kjøpte en 18-pack med Coors Light og hver vår regnponcho, og begynte på togturen til Mansfield, for deretter å ta taxi ut til stadion. Prøvde vi. Tiden gikk, og etter ikke allverdens service av ansatte i lokaltrafikken bestemte vi oss for taxi fra Forest Hills til Foxboro, som tok en drøy time på grunn av trafikk, hvilket kostet oss 80 $ tilsammen. Turen ellers gikk greit bortsatt fra at naturen kalte midt på motorveien, som sjåføren forsåvidt tok pent.

Ett stk fornøyd tilreisende fra Norge!
Ett stk fornøyd tilreisende fra Norge!

Ellers gikk neste dag med på å gå rundt i Boston, som forøvrig er en fin by med mye historie(uten at vi hadde så mye tid til å utforske dette) samt teste lokalt øl. Vi fant et fantastisk sted som heter Tip Tap Room jeg vil anbefalle alle å besøke om man er glad i andre øltyper enn lettdrikkelig pils.

Lørdagen bar det avgårde til New York med tog. Fin tur, og faktisk endel å se på. New York har vel de fleste vært i, så det trenger vi ikke si så mye om, annet enn at det er stooooort, slitsomt, bråkete, men har veldig mye bra mat og drikke muligheter. Vi anbefaler ikke å bo i Queens med mindre man har lyst til å flytte inn på t-banen, desverre er prisene på Manhattan stive. Vi var også på en New York Mets-kamp hvilket var mye bedre enn forventet. Vi brukte dagene på å utforske forskjellige bydeler og enkelte severdigheter, så NFL på diverse barer rundt omkring, hvilket er kult. Pitchers, wings og NFL på MASSE skjermer er gøy! Sånn gikk dagene i New York, hvilket gjorde oss slitne, og glade for å sette oss på bussen 2 timer sørover til Philadelphia på fredag.

20150920_131612
Full fest på tailgate før kamp, og Eagles-fansen poserte villig for nettsiden!

I Philadelphia var vi smarte nok til å bo sentralt, mest fordi det faktisk var mulig å ha råd til det, og var heldige som fikk anbefalt barer og hvor vi kunne få en bra cheesesteak. Veldig fin by, og bra uteliv i byen,men en liten nedtur at alt tilsynelatende stenger kl 02:00. Lørdagen ble brukt på å lage obligatoriske Rocky-imitasjoner på trappene opp kunstmuseet, samt gjøre et forsøk på å se Liberty Bell og Independence Hall, hvilket vi ga opp. Det ble en halvrolig kveld, for å gjøre oss klare for kamp søndagen.

20150920_122035
Liten pjokk fra Norge i sitt ess.
I Philly tok det oss kun 20 minutter med subway direkte til Lincoln Financial Field, eller the linc på folkemunne, og byen kan ses fra både parkeringsplass og stadion. I tillegg er både baseball og nba/nhl arenaen på samme sted, hvilket skaper en ganske kul ramme og identitet, og mye parkeringsplass for tailgating. Tailgating var forøvrig en stor opplevelse, og anbefales alle som skal på tur., Vi skjønte nå endelig hva alle de store bilene folk har faktisk brukes til. Enorme griller, dj-anlegg, ALT ser man på en parkeringsplass før kamp.
20150920_124431
En grill på tilhenger er sjeldent syn!
Eagles-fansen er forøvrig akkurat det man tror de er. Veldig joviale og dedikerte, men ikke veldig glad i motstanderlagets fans. Det som var av Cowboysfans fikk høre det så det holdt, men det ble ikke opplevd ufinheter utover det. Undertegnede startet selv de neandertalske «Dallas sucks» ropene ved flere anledninger. Hva som(blant annet) ble gjort med en opplåsbar Tony Romo dukke kan ses på snutten nedenfor.

Etter noen runder på parkeringsplassene med fotografering med og av Eaglesfans gikk vi tom for øl, og gikk inn på Xfinity Live, et stooort barområde mellom t-banen og stadion. Her gikk det i Miller Lite (men det var mulig å kjøpe mer ekslusive varer), følge med på NFL Redzone ute i sola og slå av en prat med folk, som var en bra oppladning. Vi drøyde i overkant lenge til kampstart, og måtte haste gjennom pro shop for å få tak i en Barwin-drakt til 100 $, som desverre kun var mulig å få i grønn. Vi var ikke de mest observante denne dagen, og slet med å finne seksonen vår, og hørte nasjonalsangen i rulletrappa på vei oppover. Heldigvis fikk vi med oss Rocky theme, de første plays, og flere «Dallas sucks», før vi fant ut at vi satt på feil plasser. Forøvrig var ikke det noe problem. Kampen var et makkverk uten like, men det var en stor opplevelse å endelig få se Eagles live. Og ja, det ble så mye sutring på tribunen som man trodde, og vi var vel omtrent de eneste som satt til siste slutt. Det var skuffende for en Eagles fan å ikke få seg en seier når man først er på kamp, men det får man ikke gjort så mye med. Tvert imot ble det grønne hjertet bare enda sterkere!

Hadde tid til photoshoot når stadion var tom etter kampen.
Hadde tid til photoshoot når stadion var tom etter kampen.

Det var ganske dårlig stemning i byen, men vi fikk oss et par øl og en cheesesteak før vi så slutten av Sunday Night Football hjemme i leiligheten. Planen var egentlig å dra til New York for en natt, men etter å ha trodd vi hadde en leilighet for så å få beskjed om at vi ikke har den ble vi i Philly en ekstra natt, etter å ha funnet en rimelig og sentral leilighet i noe sløv tilstand søndag natt. Mandag gikk med på å se diverse historiske monumenter, samt Monday Night Football, før vi fant et sted med Pabst Blue Ribbon + whisky til $ 5. Dagen etter ble tilbrakt på buss tilbake til Newark, og fly hjem til hverdagen, Redzone, og sutring over Eagles på VGD og andre fora. Det blir fort ikke siste tur til Philadelphia!

Alt oppsummert var det en fantastisk tur jeg vil anbefalle alle NFL fans å ta. Det trenger ikke nødvendigvis bli veldig dyrt all den tid fly er billig, og leilighet kan skaffes relativt rimelig gjennom for eksempel AirBNB. Dollarkursen var som kjent lite gunstig, men dette vil forhåpentligvis endre seg. Til sist vil jeg si at USA er et fantastisk ferieland med utrolig mye å gjøre, god mat og drikke overalt, og stor sportsidentitet rundt om i de forskjellige byene. Når man er der som fan kommer man innpå de hyggelige og hjelpsomme amerikanerne på en helt annen måte enn det vanlige «Hi, how are you? oh Norway, thats great!». Det er mulig størrelsen på byen spiller en rolle, men New York var den byen vi følte hadde dårligst sportsidentitet av de vi besøkte. Kanskje er det symptomatisk at vi kunne se MetLife Stadium fra flyet hjem, som stod der helt alene uten noenting rundt seg. Til tross for en 0-2 start tenkte jeg der og da jeg var glad jeg var fan av Eagles, og ingen andre.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x