Vi tar en kikk på U17-serien 2015

Gators vs Domers
Foto: Bjørn Rødsten

I tillegg til seniorserien, foregår også U17-serien på våren. I år har den seriestart 1.mai, og hele 10 lag deltar i årets seriespill. Aldri før har det vært så mange lag på dette alderstrinnet – noe som lover svært godt for fremtiden!

I denne artikkelen skal vi se nærmere på serieoppsett, deltakende lag og noen forventninger til årets U17-serie. Vi kommer ikke til å spå utfallet av seriespillet eller resultater fra enkeltkamper, men kommer til å gi et generelt overblikk.

Som de fleste med god hukommelse vil minnes, så spådde vi både resultatene underveis og utfallet av seriespillet for U17 i fjor. Selv om vi traff på mange av spådommene, så vi to årsaker til å foreløpig ikke fortsette med å gå såpass grundig til verks:

  1. Informasjonen om lagene, spillere osv. er simpelthen ikke lett nok tilgjengelig. Det vil kreve ressurser vi ikke har, og initiativ hos alle klubbene som vi forstår at man kanskje ikke har ressurser til der heller, for å kunne skaffe nok informasjon til en slik behandling av temaet.
  2. Det er snakk om aldersbestemt idrett. Vi har generelt sett ikke så mye i mot å tråkke folk på tærne når de bør tåle det, men aldersbestemt idrett er kanskje ikke arenaen hvor sleivete setninger på en webside som leses av «alle» innen sporten her til lands bør fremkomme.

Vi ser ikke vekk fra at vi går tilbake til en mer detaljert håndtering av dette med spådommer og resultattipping etterhvert, men det blir altså ikke i år.

Tilbake til det vi skal si noe om:

Med så mange lag, har man valgt å dele opp lagene i to puljer. Disse er, som med 2.divisjon, navngitt pulje Blå og pulje Rød. Disse puljene spiller enkeltserie med innbyrdes oppgjør hvor man altså møter hvert av de andre lagene i gruppa én gang. Deretter er det sluttspill, som er todelt:

  1. Plasseringsspill mellom lagene som er #3, #4 og #5 i sine respektive puljer
  2. Semi-finaler og påfølgende Bronsefinale og NM-finale. Lagene som er #1 og #2 i sine respektive puljer går til semi-finalene.

Hvem er så deltakende lag? Det finner du nedenfor, hvor vi også har gått igjennom og gitt en kort introduksjon til hvert enkelt av lagene.

Lagene i pulje Blå, er:

 

Lagene i pulje Rød, er:

 

La oss se nærmere på disse lagene i noen korte setninger:

BVH Gators hadde sin debut i fjor. De endte opp med å vinne 1 kamp og tape 4. Det var en respektabel start for Bærumslaget, som nå er tilbake med 100% mer erfaring enn de møtte 2014 med.

Eidsvoll 1814s deltok ikke i U17-serien i fjor. Derimot deltok de på U15-nivå, og vi snakker om det som etterhvert er en av de mest tradisjonsrike klubbene i Norge. Det er mye fotball-kompetanse i klubben.

Kristiansand Gladiators vant 3 kamper og tapte 2 i fjor. De var ganske bra, selv om de ikke nådde helt opp til de aller beste.

Vålerenga Trolls var ekstremt dominante gjennom hele fjorårets U17-seriespill, med 5 klare seiere av 5 mulige. Så kom man til NM-finalen, og de gikk på et svært overraskende tap mot byrival og 2013-mester Oslo Vikings.

Åsane Seahawks vant 0 kamper og tapte 5 i 2014. De sleit til tider med antall spillere, men det er verdt å merke seg at både resultater og annet bedret seg utover sesongen. Progresjon kalles det, og det er alltid nyttig å ha med seg på veien!

Lillestrøm Starfighters endte med 3 seiere og 2 tap. De var bra, men ikke bra nok til å være helt i toppen. LAFK har i flere år bygget opp en juniorvirksomhet som deltar i flere serier.

Nidaros Domers hadde sitt første år på U17 i fjor. De vant 1 kamp og tapte 4, men var også et svært spennende lag å følge med på, med en QB som regnes som et av Norges største talenter på posisjonen. Han er riktignok for gammel til U17 nå, men Domers er tilbake og klare til å vise frem nye talenter.

Olavs Menn stiller med lag på U17, eller juniornivå i det hele tatt, for første gang noensinne. De er Østfolds eneste representant, og vi ønsker dem velkommen!

Oslo Vikings vant alle 4 av 5 kamper i grunnspillet i fjor, om enn ikke alltid like overbevisende på resultattavla. Det var nok til NM-finale, og der overrasket de med å ta NM-gullet akkurat som de gjorde i 2013 også! De er selvsagt tilbake også i 2015, og stiller helt sikkert med gode ressurser både på og av banen.

Tønsberg Raiders vant 3 kamper og tapte 2 under fjorårssesongen. De har for noen år siden flagget at U17 er…flaggskipet deres, og fruktene av det arbeidet har begynt å kunne høstes.

 

Vi ønsker U17-lagene lykke til! Vi kommer til å følge dem i den forstand at vår event pr. serierunde, samt ‘Etter runden’ og ‘Før runden’-artikler, kommer til å ha med info om U17. Forhåpentligvis deles det film, bilder og mer fra U17-nivået utover sesongen, og vi vil da ta med noe av det også 🙂

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x