I dag gjennomgår vi…U17 2014!

U17-serien 2014 inneholdt hele 8 lag. Samtlige gjennomførte seriespillet. I denne artikkelen tar vi et kort tilbakeblikk på sesongen, hvor vi også kikker innom våre spådommer gitt før sesongen. Du finner det sistnevnte her.

La oss se på rekkefølgen i puljene og antatt seire vs. tap slik vi så det før sesongen, versus slik det faktisk ble:

Gjennomgang U17 2014 - bilde 01 - foto Max Emanuelson
Foto: Max Emanuelson

Pulje RED, hva vi trodde:

1. Oslo Vikings (5-0)

2. Kristiansand Gladiators (3-2)

3. Åsane Seahawks (2-3)

4. Tønsberg Raiders (1-4)

Pulje RED, hvordan det endte:

1. Oslo Vikings (4-1)

2. Kristiansand Gladiators (3-2)

3. Tønsberg Raiders (3-2)

4. Åsane Seahawks (0-5)

Kommentar:
– Vikings gjorde som forventet det meste av sesongen, men tapte i siste serierunde i en kamp som ikke hadde betydning for hvor de endte på tabellen.

– Gladiators var som forventet; habile, men ikke helt i toppsjiktet riktig ennå.

– Tønsberg overrasket positivt, og viste at de har tatt noen steg i retning av å virkelig være konkurransedyktige på U17.

– Åsane skuffet resultatmessig – det var forventet at de ville få en viss effekt av satsingen på seniorlaget, i form av trenerkompetanse og organisering. Det så ærlig talt ikke ut til å være tilfelle, men de skal ha ros for å ha blitt bedre mot slutten av sesongen, samt for å gjennomføre tross manglende mannskaper.

Gjennomgang U17 2014 - bilde 02 - foto Bjørn Rødsten
Foto: Bjørn Rødsten

Pulje WHITE, hva vi trodde:

1. Vålerenga Trolls (5-0)

2. Lillestrøm Starfighters (2-3)

3. Nidaros Domers (2-3)

4. BVH Gators (0-5)

Pulje WHITE, hvordan det endte:

1. Vålerenga Trolls (5-0)

2. Lillestrøm Starfighters (3-2)

3. BVH Gators (1-4)

4. Nidaros Domers (1-4)

Kommentar:

– Trolls var utrolig dominante gjennom hele seriespillet, og så utvilsomt ut som et lag flere hakk over samtlige andre.

– Starfighters hadde nok et håp før sesongen om å kunne utfordre; det ble raskt avslørt som ikke realistisk selv om laget har kvaliteter som gir seiere mot andre enn de aller beste lagene.

– Gators fikk en seier mer enn forventet, og det var mye glede i Bærumslaget i etterkant av den seieren – noe vi ikke uventet så reflektert på det store internettet. Dessverre ble det ikke flere seiere i løpet av denne sesongen, men det var en respektabel start for en helt fersk klubb.

– Nidaros skuffet kontra forhåndstipset i forhold til antall seiere, men viste frem spill som gjør at både de og vi andre med spenning venter på fortsettelsen!

På U17 var det kun de to beste lagene som gikk til sluttspill, og da sier det seg selv at det er de to puljevinnerne vi snakker om, og NM-finalen som eneste kamp:

Gjennomgang U17 2014 - bilde 03 - fotograf ukjent pr nå
Fotograf ukjent pr. nå

NM-finalen, hva vi trodde FØR sesongen: Oslo Vikings vs. Vålerenga Trolls. Seier til Vikings.

NM-finalen, hva vi trodde uken før kampen: Oslo Vikings 14 – Vålerenga Trolls 58. Seier til Trolls.

NM-finalen, hvordan det endte: Oslo Vikings 31 – Vålerenga Trolls 22. Seier til Vikings.

Kommentar: Her traff vi med forhåndstipset før sesongen, men ikke i det hele tatt kontra hva vi forventet i uken som ledet opp mot finalen. Trolls hadde vært suverene hele grunnspillet, mens Vikings både spilte mye jevnere mot motstandere Trolls knuste, og Vikings tapte i siste seriekamp. Så kommer finalen, og det er som om de stiller et helt annet lag på banen. Nå har vi ikke oversikt, og ikke gjort research på, om det faktisk var tilfelle, men all logikk tilsier at det ikke var slik det foregikk – det var nok i stor grad de samme lagene som i seriespillet som var på banen. Om vi har forstått det rett (og her kan noen gjerne fylle på med info), så var det allikevel noen sentrale spillere som var disponible i NM-finalen som ikke nødvendigvis prioriterte U17-laget i seriespillet, da de deltok som en del av seniorlaget.

Uansett: Oslo Vikings skal ha skryt for å ha kommet fra en underdog-posisjon som var fortjent basert på resultatene i seriespill, og fullstendig overrumplet motstanderen. Slikt blir det seiere av, og dermed tok U17-laget til Oslo Vikings også velfortjent sitt tredje NM-gull på rad!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x