Amerikansk fotball i vekst: Nye klubber i gang!

Kongsvinger Festning
Kongsvinger Festning, som laget der har navn etter

Amerikansk fotball i Norge har sett en kraftig økning av antallet lag i seriespill de siste par årene, og i disse dager legges grunnlaget for en fortsatt vekst og ikke minst økt geografisk spredning. To ferske klubber i forskjellige deler av landet er i ferd med å ta form, og de første stegene tyder på at vi trolig snakker om initiativ som vil kunne lykkes og ende opp i seriespill.

Det er nemlig ikke slik at alle forsøk på å starte lag, lykkes. Det er avhengig både av ildsjeler som er villig til å ofre mye over lengre tid, det er avhengig av en viss sportslig og -ofte undervurdert- organisatorisk kompetanse, og ikke minst er det avhengig av evne til å promotere det hele godt nok til å nå frem til potensielle rekrutter i nærmiljøet.

Ålesund Phoenix 1ste lagbilde
Fra Ålesund sin første trening. Foto: Ålesund Phoenix

To klubber som begge hadde sitt første informasjonsmøte, med påfølgende treninger, de siste 14 dagene, er Ålesund Phoenix og Kongsvinger Fortress.

Ålesund, som vi nok må innrømme en viss medskyldighet i å ta initiativet til, er så heldige at de allerede har et fungerende interim-styre bestående av 5 personer på plass. I tillegg skader det ikke at de også har en erfaren hovedtrener i brasilianske Daniel Clouston.

Kongsvinger er foreløpig noe mer avhengig av en person, nemlig den gamle Hamar Ruins-formannen Erik Fjellum som har funnet tilbake til idretten etter mange års fravær. Om vi forstår det riktig er det imidlertid også andre bidragsytere som vil sørge for at Kongsvinger har flere som løfter lasset i tiden som kommer.

Begge klubbene hadde informasjonsmøte med rett i overkant av 30 personer tilstede, og begge har gjennomført treninger med opptil 25 ivrige utøvere på plass.

Kongsvinger Fortress - 1ste lagbilde
Kongsvinger sitt første lagbilde. Foto: Kongsvinger Fortress

Nå er riktignok veien lang fra 25 personer i joggeklær og frem til et noenlunde tilsvarende antall i hjelm og skulderbeskyttere m.v., men et sted må man begynne, og på oss virker det som om både Ålesund og Kongsvinger har en start som kan legge grunnlaget for vekst og langsiktige resultater. Begge klubbene ser ut til å satse på seriespill i 2017, og det skal bli spennende å følge utviklingen frem til da!

Vi skal også ta med oss at det er gitt fødselshjelp fra flere hold for å få de nye lagene i gang. Eksempelvis har Eidsvoll 1814s bidratt med 3 fotballer til Ålesund når deres gamle import-kjempe, og nå sportslig leder for Ålesund Phoenix, Roger Graber tok kontakt. Norske trenere har også personlig tatt initiativ til å bidra med sin kompetanse om det behøves. Vi oppfordrer alle norske klubber til å vurdere hvordan de kan bidra til at det blir flere klubber rundt om i landet, og til å stille opp med materiell eller på annet vis når det er aktuelt!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x