Viasat viser mye, men satser mindre…?

 

viasat-sport-logo

Om du bor i Norge og ønsker å følge NFL via TV-skjermen og kanaltilbudet mange her til lands har, så er det Viasat som gjelder. De har rettighetene, og har i flere år vist NFL, primært på kanalen Viasat Sport, men også noe på den mer utbredte kanalen Viasat 4.

Som i fjor og forfjor er det et solid tilbud av kamper – ingen kan klage på det. En ting synes imidlertid å være på retur; innsatsen rundt å bygge opp sitt eget materiale rundt sendingene. Vi sikter da særlig til bruken av et norsk studio før kamp, i pauser, og like i kjølvannet av kamp. Det er med en viss bekymring vi registrerer at det ikke er noe slikt oppsett nå ved sesongstart.

I forfjor var det studio-satsing ved sesongstart, og ved Super Bowl. I fjor var det både ved sesongstart, en runde eller to underveis i sesongen, og ved Super Bowl. I år er det kun Super Bowl som får gleden av en slik satsing.

Viasat Studio i 2014

Hva betyr så det?

For de fleste av oss som følger sporten regelmessig betyr det svært lite for oss personlig i vår konsumering av NFL-innhold. For det første er det mange som uansett har gått veien om NFL Gamepass, og for det andre er det mange dedikerte supportere som foretrekker å se på noe annet enn det norske studioet selv når det er et tilbud. Det er imidlertid ikke for de som mener de kan sporten at et norskspråklig studiopanel er aller viktigst. Nei; det er viktigst for å kunne fange opp nysgjerrige sjeler som finner frem til sporten for første gang, og som ikke helt får med seg hva som foregår. Vår hypotese: Med et norskspråklig studio som forklarer det grunnleggende, er sannsynligheten større for at disse seerne blir værende.

Vi har riktignok argumentert for at dette er aller viktigst ved Super Bowl (og vi bør legge til: Ved sesongstart), mens det i sesongen trolig er en god anledning til å vise dybde i kunnskap og fange opp de mer NFL-vante seerne. Det tror vi fremdeles på. Norsk studio er i våre øyne nemlig viktig av et par andre årsaker også:

  • Det bygger opp trygghet og kompetanse rundt slike sendinger opp mot NFL for de som sitter i studio også ved Super Bowl. Og er det én kamp som virkelig samler mange nysgjerrige sjeler, så er det Super Bowl. Da er det greit om folket i studio er trygge i rollene sine, og at produksjonen sitter som et skudd.
    onepixel
  • Over tid vil også det voksende miljøet av de som har NFL-kunnskap, eller i noen tilfeller til og med kunnskap om amerikansk fotball, oppleve et studiopanel som både bidrar til ny innsikt, og er et football-messig «hjem» for oss på skjermen. Det vil på sin side kunne øke seertallene, og dermed gi grunnlag for et ytterligere utvidet tilbud på norske TV-skjermer. For ikke å glemme: Flere som vil bruke tiden sin på amerikansk fotball…
Oslo Vikings Viasat promo 2015
Fra innspilling for Viasat. Kan disse gutta brukes til mer enn reklame/promo-snutter?

Vi er opptatt av hva som vil sørge for en større interesse for amerikansk fotball blant nordmenn, og derfor ser vi gjerne et Viasat som satser videre på både å bli proffere i egenprodusert NFL-materiale, og som bygger en større seerbase på lang sikt. Vi mener de to tingene henger tett sammen, og at Viasat har vært på rett vei gjennom både å øke tilbudet i antallet kamper som sendes, men også i å utvide bruken av et norsk studio.

Derfor ser vi det som et aldri så lite tilbakeslag når de kutter ned på det sistnevnte, og håper det snur enten i løpet av sesongen, eller i 2016.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x