Dommerspalten 16. februar 2017

Den norske sesongen nærmer seg, og de norske dommerne er (forhåpentligvis) godt i gang med forberedelsene sine. DRU avholder diverse dommerkurs fra januar til mars, men uansett nivå man er på, så må det en god del egenstudier til. Videoklipp er et godt hjelpemiddel der. I dag presenteres noen av de fritt tilgjengelige ressursene på Internett for både dommere og andre som er interessert i reglene.

Tidligere har vi presentert de viktigste regelendringene for den kommende sesongen. Regelen om lav blokkering har blitt litt forandret igjen (nesten som vanlig..). En ting er å lese om regelen, men å se video hjelper godt med.

Dagens første lenke er til en treningsvideo om lav blokkering. Alle som ønsker å få et bedre innblikk i regelen anbefales å se denne.

Verdt å merke seg her er at i 9-manns-fotball, som vi har en god del av i Norge, er takleboksen definert til 3 yards bred på hver side av snapperen. Sidene det er tacklene som er tatt bort er takleboksen omdefinert, slik at en eventuell tight end fortsatt er utenfor boksen, og er dermed begrenset akkurat som i 11-manns-fotball.
Alle regler som refererer til takleboksen blir da også påvirket av dette, for eksempel forsettelig bortkasting, blokking av puntskjold, kragetakling og røffing/påløping av sparker.

Andre gode videoklipp-ressurser er de offisielle «review»‘ene fra USA.

Mange er interesserte i NFL, og de offisielle «review»ene der også.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x