Dommerspalten 2. mars 2017

Dagens dommerspalte er quiz. Spørsmålene danner grunnlaget for regler og straffeutmåling som vil tas opp neste gang. Ingen svaralternativer gis, men prøv å tenke over hva svarene kan være.

Hvis man vil lese i regelboken kan man finne den blant annet her.

Quiz 1:

A 4&7 @ B-12. Det er seint i kampen og Lag A ligger under med mer enn 3 poeng så de velger å gå for det. QBen får god beskyttelse i «pocketen» og står og leter etter en ledig mottaker. Ingen mottakere er ledige blant annet fordi receiver A80 blir holdt av en forsvarsspiller. Holdingen starter på B-10 og varer til B-7. A80 kommer seg løs og er ledig for å ta i mot en pasning på B-3.
a) QBen velger å ikke kaste ballen og blir «sacket» på B-16.
b) QBen kaster ballen mot A80. Ballen lander i bakken på B-5 urørt av noen spillere.
c) QBen kaster ballen, men ballen sneier bort i hånda til en forsvarsspiller på B-13. A80 må da komme mot ballen, men blir kontaktet av en forsvarsspiller som ikke bryr seg om ballen på B-5, og denne kontakten gjør at A80 ikke klarer å ta ballen før den lander i bakken.

 

Quiz 2:

A 2&15 @ A-40. QBen får god beskyttelse i «pocketen» og står og leter etter en ledig mottaker. Ingen forsvarsspillere klarer å true QBen med en «sack», men QBen finner heller ingen ledige mottakere. Etter en liten stund kaster QBen ballen langt utover sidelinja. QBen var fortsatt i «pocketen» og ingen var i nærheten til å takle ham.

 

Quiz 3:

A 4&3 @ B-25. Det er seint i kampen og Lag A ligger under med mer enn 3 poeng så de velger å gå for det. QBen står i «pocketen» og speider etter en ledig mottaker, men finner ingen. Han begynner derfor å løpe med ballen mens han fortsatt speider etter en ledig mottaker. QBen har ikke kontroll på hvor han er og kaster ballen til en ledig mottaker i målsonen som tar i mot ballen. Da QBen kastet ballen var han på
a) B-15.
b) B-18.

 

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x