Dommerspalten 22. september 2016

What’s your call? En ting er å lese regler og dommerteknikk til man blir blå, noe annet er det å utføre det du skal på banen. Å koble teori mot praksis eller å vite hva man bør fokusere på, er ikke alltid lett. I dag presenteres 3 kampklipp hvor du skal gjøre en bedømmelse. Kanskje er det noen spesielle regler man må passe på, kanskje må du klare å ta en avgjørelse på noe som skjer raskt.

For dere som ikke er dommere så husk på at en dommer på banen ikke får sett situasjonen igjen. Prøv derfor bare å se klippet én gang før du stemmer på hva du ville dømt. Klippene og tilhørende regler vil bli tatt opp i neste spalte.

Det første klippet er hentet fra en av kvalifiseringsturneringene til neste EM. Turneringen ble spilt forrige helg i England. Vinneren av turneringen, som ble England, skal møte enten Danmark eller Sverige for å spille om en plass i neste EM. Fra et norsk ståsted er det gledelig å melde at Bård Beylich var uttatt som hoveddommer i turneringen! Kampen er mellom Russland og Nederland.

IFAF European qualifying - Russia vs Holland 2016

[yop_poll id=»80″]

 

Det andre klippet er fra en treningskamp spilt i fjor mellom Polen og Russland.

[yop_poll id=»82″]

 

Det tredje klippet er hentet fra en ukentlig video fra NCAA, hvor dommersjefen går gjennom noen klipp fra forrige uke. Det anbefales at man slår av lyden på dette klippet.

2016 college football rules review #1

[yop_poll id=»83″]

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x