Ålesund Phoenix gjør seg klar til sin første kamp!

Foto: Ålesund Phoenix

Etter et år med planlegging er endelig Ålesund Phoenix klar til sin første kamp. På søndag kl. 11.00 braker det løs på Lade Idrettsanlegg i Trondheim.

Det har vært flere forsøk opp igjennom årene på å dra i gang et amerikansk fotballag i Ålesund, men ingen tidligere forsøk har kommet så langt som Phoenix har gjort nå. Klubben ble startet i august i fjor, og det er brasilianske Daniel Clouston som er i førersetet og fungerer som både president og hovedtrener for klubben.

Vi vet lite om hva Ålesund kommer til å bringe på banen, men når vi intervjuet nevnte Clauston i forbindelse med NM finalen tidligere i år fortalte han at de hadde over 50 spillere på rosteren. Clouston har lang erfaring fra amerikansk fotball, og har spilt både high school, college, og semi-profesjonell fotball i USA i tillegg til at han har vært involvert idretten i sitt hjemland Brasil.

Vi kontaktet Clouston for å høre hvordan laget lå an, og han virket veldig positiv.

«Today we have an average of 45 players, 5 coaching staff and 10 board members… …The idea is to take the rest of the year and scrimmage teams across the region in order to gain experience and maintain the motivation and growth of the team. For next year we are aiming to compete in the Division 2 league and build an youth team in order to carry our tradition in Ålesund.»

Det å ha et såpass stort antall spillere, og ikke minst trenere på en ny-oppstartet klubb er ganske unikt i norsk sammenheng. Selv blant klubbene som har holdt på en stund er det ikke uvanlig at hele trenerstaben befinner seg på banen. Ålesund har fortalt oss at ihvertfall noen av de nevnte trenerne blir å finne på sidelinjen, og det er absolutt et fortrinn.

Clouston instruerer defense. Foto: Ålesund Phoenix

Motstanderen til Phoenix i deres første kamp er studentlaget BI Cleavers. De har aldri deltatt i nasjonal seriespill, men gikk seirende ut av Domers Fotball League i fjor høst, samt forbundets Nasjonale Studentliga tidligere i år. Det er altså ingen enkel motstander Phoenix har valgt seg ut i sin første kamp. Skulle de klare kjempe seg til seier på lørdag, vil Ålesund derimot ha bevist at de er klare for å delta i 2. divisjon til våren slik de har uttalt er planen.

Det blir spennende å følge Phoenix videre på deres vei mot nasjonalt seriespill, men grunnet Ålesunds geografiske plassering er det et vanskelig sted å starte klubb. Det nærmeste 2. divisjonslaget, Gjøvik Swans, befinner seg over 400km unna, og klubber som Kolbotn, Tønsberg og Fredrikstad byr alle på en kjøretur på over 600km. Derfor sier det seg selv at man er nødt til å ha en god organisasjon og en stabil økonomi for å klare å gjennomføre et år i seriespill. Det virker derimot som om Ålesund er på god vei til nettopp dette, og det blir utrolig spennende å se det sportslige nivået på lørdag. Vi ønsker Ålesund lykke til.

Event for kampen finnes her:

Grafikk: Ålesund Phoenix

 

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x