Er no-huddle & playcards negativt for utvikling av QBs?

Playcards football 02

No huddle og hurry-up offense er ikke noe nytt fenomen, men har vunnet terreng de siste 15 årene, og særlig på college-nivå. Bruk av såkalte «playcards» og justering av spill kort tid før snap fra sidelinjen er ikke lenger noe uvanlig grep forbeholdt noen få skoler, men noe man ser i stort omfang.

For NFL er dette en bekymring med tanke på kvaliteten av Quarterbackene som kommer opp fra college-nivået. Det er i grunnen paradoksalt når vi har sett en rekke gode QBs komme fra nettopp det nivået (hvor ellers kommer de fra?) og bite godt i fra seg også på proff-nivå etter kort tid.

Hvor mange av dem kommer imidlertid fra skoler som konstant kjører no-huddle og bruker playcards til å styre valgene som tas ute på banen (og dermed fjerne dette fra de tingene QBen gjør på banen)?

Oregon - Ryan Kang - Daily Emerald
Marcus Mariota – mest system eller mest talent?

Bleacher Report har sett nærmere på dette, og da primært opp mot Oregon sin QB Marcus Mariota. Artikkelen deres finner du her.

Hvis du lurer på hvordan et slikt system som beskrives ovenfor kan fungere, så har du en kort og grei forklaring på både hva, hvordan og hvorfor fra Southern Oregon University (NAIA) her:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x