Oppdatering fra Studentlekene 2015 – 2dre dag

Fredag var det duket for andre dag med kamper i amerikansk fotball-turneringen som er en del av Studentlekene 2015. Det hele foregår i Trondheim, hvor brorparten av Norges college-lag møtes til dyst.

Norsk college-fotball er et nytt fenomen, og selv om nivået ikke er i nærheten av det vi ser i Eliteserien, så er det interessant å få med seg hva som foregår. Med tanke på at amerikansk fotball har sin bakgrunn fra college-fotballen i USA, så er det spennende å se hvordan sporten vil utvikle seg på det nivået her hjemme.

I dag, fredag, var det som sagt duket for andre dag med kamper, inklusive de avgjørende kampene for å nå finalen. Resultatene var som følger:

UiSi Team Hytech høsten 2014
Arkivbilde av UiSi Team Hytech fra høsten 2014

Med Stavanger-lagets UiSi Team Hytech​ sin seier mot Janus Pandemics var det altså de som fikk gleden av å møte Bergens-laget NHHI Amerikansk Fotball​ i semi-finalen mellom #1 og #4 i den innledende runden. Det ble langt jevnere enn det man skulle tro etter første turneringsdag. I følge rapporter vi har fått var det akkurat så jevnt som scoren skulle tilsi, og kun én touchdown skilte de to lagene når det ble blåst for kampslutt.

Dermed er det altså forhåndsfavoritten Nidaros Domers og NHHI som møtes i finalen. Domers viste ingen nåde i sin semi-finale, og prikket inn toppformen akkurat tidsnok til når det virkelig gjelder. Det er de to foreløpig ubeseirede lagene som nå møtes til dyst for å kåre hvem som kan kalle seg Student-Norgesmestere i amerikansk fotball 2015!

BI Cleavers logo
Logoen til BI Cleavers er…interessant

Akkurat det student-stempelet er det stilt noen spørsmål ved. Det er altså slik at 75% av spillerne på et lag må være registrerte studenter for at laget kan delta. 25% av spillerne kan altså være ikke-studenter. En noe pussig regel som er et godt stykke unna NCAA sine strenge fortolkninger, men så er vi da også en halv verden unna, og ikke minst i en helt annen virkelighet.

Morgendagens kamper blir spennende. Det er først bronsefinale kl. 11 mellom BI Cleavers og UiSi Team Hytech​, før det braker løs med finale kl. 13 mellom Nidaros Domers og NHHI Amerikansk Fotball​. Nedenfor kan du stemme på hvem du tror vinner; så gi oss gjerne ditt synspunkt der!

[yop_poll id=»10″]

For vår opprinnelige sak om Studentlekene 2015 og college-fotball i Norge, se her.

For vår sak om resultatene fra første dag av turneringen, se her.

Du finner også mer informasjon her:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x