I dag snakker vi om…Drammen Warriors

Hver torsdag fremover kommer vi til å profilere en norsk klubb. Denne uken presenterer vi en 2.divisjonsklubb som faktisk ikke er rookies i 2014 selv om de allikevel er ganske så ferske: Drammen Warriors!

Logo Warriors

Webside: DrammenWarriors.no

Facebook-side: Drammen Warriors på Facebook

Hjemmebane: Berskaug Idrettspark, Drammen

Drammen kampbilde

Kort historie

Frem til for noen år siden var Drammen forbundet med navnet Scorpions. Nei; ikke gamle tyske puddelrockere, men amerikansk fotball-laget som eksisterte en periode på 1990-tallet, og hvor for eksempel den senere NFL-spilleren Leif Olve Dolonen Larsen fikk brukt pads og hjelm første gang. Så er da Warriors’ sin hovedtrener og sportslige leder Roger Dennis Westbye en mann med fortid i Scorpions, så knytningen er der. Warriors ble for sin del dannet i oktober 2010, rundt et år etter at det begynte å dukke opp indikasjoner på at man ønsket å dra i gang et eget lag i Drammen igjen. I 2012 var man klare for å bryne seg på andre, og gjennom treningskamper fikk man vist at man ikke stod tilbake for lag som hørte hjemme i norsk 2.divisjon: Både Tønsberg Raiders og Lillestrøm Starfighters (selv svært ferske på det tidspunktet) fikk oppleve tap for et Drammens-lag med noen spennende talenter, som RB William Østgård, på banen.

Første seriedeltakelse for Warriors var 2.divisjon 2013, og med unntak av en seier over Lillestrøm gikk det heller trått. En kraftig smell mot Åsane Seahawks ble riktignok etterfulgt av bedre resultater utover sesongen. Et bittert tap mot Tønsberg ble det også, men at man scorte 20 poeng på et suverent Trolls-lag fremstår allikevel som et semi-lyspunkt. Det må imidlertid både scores mer og slippes inn mindre om man skal kjempe om sluttspillsplass i 2014.

Drammen promotering

Juniorvirksomhet

Drammen Warriors har så langt fokusert på å få et seniorlag på beina, men slik vi forstår det er utstyr på plass og man er i gang med å stable en juniorvirksomhet på beina også. Som Westbye sa til Drammens Tidende: «Juniorer er fremtida». Om det blir noe mer i praksis hos Drammenserne gjenstår å se, men bevisstheten av hva et juniorprogram kan bety, synes å være tilstede.

Drammen lagbilde

Status nå

Gjennom tidlige seire over Tønsberg Raiders og Lillestrøm Starfighters og akseptable resultater i AFN sin høstliga i fjor, har Drammen Warriors vist at de bygger noe som vi kan forvente at øker i kvalitet i årene som kommer. Er det imponerende nå? Nei. Kan man forvente et lag som valser over motstanden i 2.divisjon i 2014? Det tror vi neppe; spesielt ikke i pulje med Åsane og Kolbotn. Men samtidig er det lille vi ser fra utsiden av aktivitet og opplegg lovende nok til at dette er en av klubbene vi tror kan vokse og over tid bli noe mer enn et lag med weekend-warriors.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x