I dag snakker vi om…Olavs Menn

Hver torsdag fremover kommer vi til å profilere en norsk klubb. Denne uken har turen kommet til et lag med navn som for uinnvidde ikke umiddelbart røper hvor de holder til: Olavs Menn!

Logo OM

Webside: OlavsMenn.com

Facebook-side: Olavs Menn på Facebook

Hjemmebane: ?, Sarpsborg

Kort historie

Olavs Menn er navnet på laget i Sarpsborg. De har knapt eksistert i mer enn et år etter å ha blitt stiftet i januar 2013, men har rukket å delta i AFN sin høstliga 2013, og er nå altså klare for norsk 2.divisjon. I høstligaen gjorde de en god innsats, og selv om de kom til kort mot Kolbotn Hunters, så ble det både seier mot mer erfarne Drammen Warriors, og man fikk satt naboene i Fredrikstad Kings på plass med solide sifre.

Hovedtrener og lagets Quarterback heter Travis Cornwell, og er amerikaner. Selv om hans meritter på banen ikke er i nærheten av det grunnlaget man henter inn importer for, så har det allerede vist seg at han besitter nok kompetanse og dyktighet til å utgjøre en forskjell til fordel for Sarpingene. En annen spiller som utgjør en forskjell, er receiveren Tom Erik Lien, som også gjorde et positivt inntrykk på landslagsuttak i fjor på tross av sin manglende erfaring. Cornwell til Lien kan nok fort bli en slager som gir Olavs Menn yards i årene som kommer.

Hva så med navnet Olavs Menn? Her er det nok en historisk knytning, da det som i dag er Sarpsborg ble grunnlagt under navnet Borg i 1016 av Olav den Hellige. Byen var faktisk Norges første hovedstad, og dermed er den historiske knytningen gitt. Sarpsborg har altså rukket å få et amerikansk fotball-lag i forkant av byens 1000-årsjubileum i 2016. Vi tipper at byens innbyggere i 1016 hadde vært noe overrasket over at akkurat dét skulle ta hele 997 år å få på plass, men den som venter på noe godt…

OM trening

Juniorvirksomhet

Tidligere denne uken annonserte klubben at de starter et U17-lag. Allerede nå er oppstarten satt til lørdag 2.august, så man kommer ikke unna å si at planene er konkrete. Det blir spennende å se om vi da finner Olavs Menn i U17-serien 2015. Ellers er det ikke så mye mer å si enn at dette er en fersk klubb som har startet slik mange andre ferske klubber har med en rekke initiativtakere rett rundt eller over junioralder, og dermed er seniorlag det første som dukker opp. Vi er nysgjerrige på om Olavs Menn finner ut at et samarbeid med nærliggende Fredrikstad Kings kan være en vei å gå på juniorarbeidet (f.eks. om Olavs Menn har U17-lag og Fredrikstad Kings U19-lag, med tidsbegrenset utlån av spillere på tvers mellom de to klubbene), eller om kommunegrensen er mer absolutt enn det.

OM lagbilde

Status nå

Olavs Menn har så langt spilt i AFN sin høstserie som tidligere nevnt, og gjorde sine saker forholdsvis bra der. I tillegg har kilder i konkurrerende klubber pekt på at dette er en av nykommerne som blir konkurransedyktige allerede i årets 2.divisjon. Med amerikansk QB, erfaring i trenerapparatet, og en viten om at laget kan skape noe på banen, så tror vi at dette er et lag som det skal bli spennende å følge i årets serie!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x