I dag snakker vi om…Tønsberg Raiders

Hver torsdag fremover kommer vi til å profilere en norsk klubb. Denne uken er det Vestfolds eneste aktive klubb vi ser nærmere på: Tønsberg Raiders.

Llogo Tønsberg Raiders

Webside: Raiders.no
Facebook-side: Tønsberg Raiders på Facebook
Hjemmebane: Gamle Idretten

Lagbilde Tønsberg Raiders

Kort historie

Tønsberg Raiders startet livet under navnet Flint Raiders i 2007. Flint er et idrettslag i Tønsberg som man var en del av i begynnelsen, inntil det viste seg at det ikke var mye positiv støtte å hente i å være del av idrettslaget. I 2011 ble Raiders et eget idrettslag, og står nå på egne bein.
Hvis vi kikker litt dypere på historien i Vestfold, er ikke Raiders hverken det første laget i fylket eller i Tønsberg. Både Larvik Lions og Tønsberg Towers har eksistert der tidligere, og har tilknytning til det eksisterende miljøet i Tønsberg Raiders, blant annet gjennom veteraner som Rolf Bjerkelund, og ikke minst en av klubbens stiftere: Kristian Berntsen. Det samme gjaldt forsåvidt klubbens andre stifter, Thomas Foldvik, som etterhvert forsvant ut av klubben og inn på TV-skjermen – hvor han sitter i Super Bowl-studio en gang i året.
Raiders har ikke vært noen ubetinget suksess på banen, med 6 seire og 21 tap på seniornivå så langt. Heller ikke et to-årig samarbeid med 1.divisjonslaget AFC Show i 2012 og 2013 gjorde noe nevneverdig utslag i så måte. Raiders vant riktignok 50% av seriekampene på senior i 2013, men man er nok allikevel ikke av favorittene til å vinne serien når 2.divisjon 2014 sparkes i gang – selv om brorparten av lagene i 2.divisjon nå er nykommere.

Juniorvirksomhet

Ungdomsarbeidet har vært så som så hos Raiders, men de siste årene har det blitt arbeidet målrettet på spesielt U17-nivå. Flere skal ha æren for det, men nevnte Berntsen og Svein Martin Dahle bør nok nevnes spesielt. Ledelsen i Raiders har de siste årene signalisert at det er nettopp U17 som er klubbens satsingsområde for å kunne bygge et godt sportslig nivå over tid.

Det har foreløpig ikke vist igjen på banen, hvor U17 gikk gjennom 2013 uten seire.
Raiders har stilt eget U19-lag to sesonger; 2011 og 2012. Det sistnevnte året ble en suksess, da laget tok NM-sølv – Raiders’ definitivt største prestasjon så langt uansett alderstrinn. Det skal riktignok nevnes at laget som spilte under navnet Tønsberg Raiders da var en kombinasjon av Raiders, Moss Pirates og Kolbotn Hunters – men det er ikke noe negativt i det: Tvert i mot sier det noe om et svært bra samarbeid som klubben fikk til med de to andre klubbene, og som var positivt for alle.

I 2013 var det imidlertid ikke liv laga for eget U19-lag. Man valgte istedenfor å ha en utlånsavtale med AFC Show, og flere av Tønsberg sine U19-spillerne deltok der. Det står respekt av juniorspillere som reiser på tvers av halve landet for å spille hjemmekamper, men vi håper å se Tønsberg Raiders med eget U19-lag igjen i 2014!

QB Max Emanuelson

Status nå

Tønsberg Raiders går inn i 2014 med samme ledelse som de har hatt de siste årene. Veteranen Arne Johnsen, som bl.a. har bakgrunn fra Nidaros Domers, er leder for klubben, og trenerstaben på seniornivå er en kombinasjon av de mer erfarne spillerne – med Erik André Skorge som en av drivkreftene slik det har vært de siste årene. Som tidligere nevnt er man ikke blant favorittene til å ta noen tittel i 2.divisjon; det må Raiders bare finne seg i inntil treningskultur og rekruttering er sterkt forbedret fra det den har vært i klubben så langt.

Det finnes ildsjeler i klubben som kan endre på det, og befolkningsmengden i nedslagsområdet tilsier at det ikke skal mer til enn en kulturendring før Raiders kan bygge seg opp til noe betydelig bedre enn det de har vært sportslig så langt. Da gjenstår spørsmålet: Er det det Tønsberg Raiders vil? Vi håper det.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x