I dag snakker vi om…Tromsø Trailblazers

I overgangen mellom 2013 og 2014 presenterte vi de forskjellige norske klubbene som hadde lag i seriespill. Det betyr også at klubber som har fått lag i seriespill i etterkant av dette ikke er presentert. Dette gjaldt blant annet en av nykommerne i årets 2.divisjon, Tromsø Trailblazers, og derfor presenterer vi dem nå!

tromsø trailblazers logo

Webside: Trailblazers.no

Facebook-side: Tromsø Trailblazers på Facebook

Hjemmebane: Stakkevollan kunstgress, Tromsø

Tromsø Trailblazers early days
Treningsforholdene i Tromsø slik vi andre tenker på dem…og de til tider har vært

Kort historie

Mens amerikansk fotball har eksistert i Sør-Norge i svært mange år, den eldste eksisterende klubben er f.eks. fra tidlig 1980-tall, så har sporten glimret med sitt fravær i vår nordligste landsdel. 2007 så en endring på det, når man for første gang forsøkte å starte et formelt lag i Tromsø. Initiativtakeren bak var ingen ringere enn en av våre egne skribenter, Eyvin Sommerseth. Nå ble det med forsøket, da det ikke var liv laga på det tidspunktet, og det hele døde hen som faktisk idrettsutøvelse. Frøet var imidlertid sådd, og selv langt mot nord gror det når slikt skjer.

I 2011 kom neste milepæl. Da flyttet nåværende trener Sveinung Søberg Løfaldli til Tromsø, og satte sporenstreks i gang arbeidet med å få på plass et lag. Det tok ikke lang tid før han var i dialog med Sommerseth, og dermed var man i gang med det som i dag er Tromsø Trailblazers, og som har trent i drøyt 4 år før man nå er klare for tidenes første seriespill for Europas nordligste lag.

Tromsø Trailblazers på rekrutteringsstien
Trailblazers på rekrutteringsstien. Foto: Tromsø Trailblazers

Juniorvirksomhet

Foruten at noen juniorer trener med seniorlaget, så eksisterer det ikke en egen juniorvirksomhet hos Trailblazers. Det foreligger heller ingen planer om å starte opp noe U15, U17 eller U19-lag som dukker opp i seriespill. Det sistnevnte er kanskje ikke så rart om man kikker på kartet – det er mirakuløst nok at seniorlaget deltar i et nasjonalt seriespill. Imidlertid er juniorarbeidet i gang, og Trailblazers har blant annet en dialog med idrettsrådet i kommunen med tanke på treningstider for planlagt junioraktivitet. Vi ser nok ikke for oss juniorlag i seriespill med det første, men det finnes andre løsninger. Kanskje kan skolelag med lokale turneringer være veien å gå for å sikre lokal rekruttering?

Foto: Tromsø Trailblazers
Foto: Tromsø Trailblazers

Status nå

Når disse ord skrives (og publiseres), er vi rett under 2 uker fra å se Tromsø Trailblazers spille sin aller første seriekamp. Eller kamp i det hele tatt, faktisk. Da er det seriestart i norsk 2.divisjon 2015, og der befinner Trailblazers seg.

Forhåpningene er store i Nordens Paris før deres aller første sesong, selv om vi tipper at nervøsiteten vil være stor før kampstart på Jordal i Oslo søndag 12.april. Trailblazers er et lag man ikke kjenner til hvordan vil stå seg mot de andre lagene i 2.divisjon. Det eneste som er sikkert, er at det er et stykke fra å være gode i teorien til å vise det i praksis, og erfaring er ofte en del av formelen som fører til det sistnevnte. Den erfaringen må Tromsø bygge seg opp i rekordfart hvis ikke talentet og den taktiske kløktigheten klart overgår deres motstandere. Det gjenstår å se, og vi gleder oss til å se det!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x