Dokumentar: The Band That Wouldn’t Die

The band that wouldnt die

Når ESPN sin 30 for 30-serie av dokumentarer kom, var dette den andre episoden som dukket opp. ‘The Band That Wouldn’t Die’ har et marching band som «hovedperson», men dette er strengt tatt historien om hvordan byen Baltimore mistet et NFL-lag når Colts flyttet til Indianapolis, og hvordan bandet også var en del av arbeidet for å lokke til seg et nytt lag, Baltimore Ravens, til byen.

Colts relocation - Baltimore Sun Lloyd Pearson
Foto: Lloyd Pearson / The Baltimore Sun

I morgentimene 29.mars 1984 snek et flyttelass seg ut av Baltimore i retning Indianapolis. Slik begynte historien for Indianapolis Colts, og slik sluttet Art Modell sitt eierskap av et NFL-lag lokalisert i Baltimore. Eierskapet hans fortsatte i Indianapolis, men for Baltimore begynte en ørkenvandring som først endte med Baltimore Ravens sin ankomst i 1996.

Noen holdt imidlertid stand, og det var et band. Hey, det rimte, men band er vel kanskje ikke den beste norske oversettelsen. Uansett; her har du ESPN sin fantastiske dokumentar om ‘The Band That Wouldn’t Die’!

Vi anbefaler ellers å lese wikipedia-artikkelen om Colts sin flytteprosess fra Baltimore. Det er rett og slett fascinerende om man ser på detaljene rundt hva som skjedde for 31 år siden!

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x