Super Bowl 50 – vi ser på oddsmarkedet

I starten av februar publiserte vi en artikkel hvor vi tok for oss oddsmarkedet foran Super Bowl 50. Etter en hektisk Free Agency-periode er det naturlig å ta en ny kikk på hvordan markedet ser ut.

I det øverste favorittsjiktet har det vært veldig små forandringer. Seattle Seahawks er fortsatt den største favoritten til 6,0 i odds, mens New England Patriots følger like bak til 8,0 i odds. Green Bay Packers har kommet godt ut av den foregående perioden – de fikk blant annet karakteren A av ESPN Insider for sin innsats på overgangsmarkedet – og de har fortsatt tredje lavest odds (9,0) for å vinne neste års Super Bowl. Oddsen på alle disse tre lagene har sunket marginalt siden februar.

Den fjerde største favoritten er fortsatt Denver Broncos. Oddsen på at de vinner Super Bowl 50 har sunket noe etter at quarterback Peyton Manning bestemte seg for å være med et år til.

På femteplass følger Indianapolis Colts. Oddsen for at de går helt til topps har dalt fra 21 til 15. Colts har vært aktive på overgangsmarkedet, og de har sikret seg kvalitetsspillere som Frank Gore, Todd Herremans og Andre Johnson. De har fått kritikk fra flere hold for å ha hentet mange gamle spillere, men markedet mener tydeligvis at signeringene har styrket laget deres på kort sikt.

andrew-luck-colts1
Kan Andrew Luck lede Indianapolis Colts til en ny Super Bowl-triumf?

 

Mens Colts ifølge markedet har forbedret sine sjanser over de siste to månedene, har Dallas Cowboys gått motsatt vei. Oddsen for at de vinner Super Bowl 50 har steget fra 17 til 21. Det kan delvis skyldes at de mistet DeMarco Murray til sin divisjonsrival Philadelphia Eagles. Murray var ligaens beste runningback i fjor, og det blir interessant å se hva Cowboys gjør for å erstatte ham.

Philadelphia Eagles har har vært ekstremt aktive i Free Agency-perioden. De har kvittet seg med spillere som Nick Foles og LeSean McCoy, mot at de har fått inn QB Sam Bradford og den lovende linebackeren Kiko Alonso, i tillegg til nevnte DeMarco Murray. Til tross for dette har oddsen for at de vinner Super Bowl blitt stående uforandret på 26.

En av de største taperne fra den foregående perioden er San Francisco 49ers. Siden forrige oppdatering har de mistet en haug med nøkkelspillere. For å nevne noen: Frank Gore, Michael Crabtree, Mike Iupati og Patrick Willis. I tillegg valgte unge Chris Borland, lovende linebacker og en naturlig avtager til Willis, å avslutte sin NFL-karriere på grunn av risikoen for å bli hjerneskadet. Oddsen for at de vinner SB50 har steget fra 29 til 41, og jeg blir ikke overrasket om den fortsetter å stige i ukene som kommer.

 > Sjekk ut vår tidligere artikkel om laget fra San Francisco: «49errikets vekst og fall».

Tampa Bay Buccaneers har førstevalg i årets draft. Oddsen for at de går fra å være ligaens verste lag i 2014 til å være ligaens beste lag i 2015 har steget fra 151 til 201 siden forrige oppdatering. Ting tyder på at piratene vil bruke førstevalget til å sikre seg den tidligere Heisman Trophy-vinneren Jameis Winston. Tror du at Winston kommer til å storspille i NFL fra første dag, kan det være mye penger å hente her.

Jameis Winston || Famous Jameis || Ultimate College Highlights 2013-2015

Helt nederst på lista over favoritter finner vi fortsatt Tennesse Titans, Oakland Raiders og Jacksonville Jaguars. Alle tre lagene kan spilles til 251 i odds.

Om en måned er det klart for årets NFL-draft. Den kommer garantert til å sette oddsmarkedet i kraftig bevegelse. Vi kommer med en ny oppdatering når 30. april begynner å nærme seg.

Vinnerodds Super Bowl 50 (per 31. mars 2015):

Seattle Seahawks 6,0 (ned fra 7,0 siden 3. februar)
New England Patriots 8,0 (ned fra 8,5)
Green Bay Packers 9,0 (ned fra 10)

Denver Broncos 13 (ned fra 15)
Indianapolis Colts 15 (ned fra 21)

Dallas Cowboys 21 (opp fra 17)
Baltimore Ravens 26 (ned fra 34)
Philadelphia Eagles 26 (uendret)
Pittsburgh Steelers 29 (ned fra 31)

San Diego Chargers 34 (ned fra 51)
Arizona Cardinals 34 (uendret)
Detroit Lions 34 (opp fra 29)

New York Giants 41 (ned fra 67)
Miami Dolphins 41 (ned fra 51)
Carolina Panthers 41 (uendret)
Cincinnati Bengals 41 (uendret)
Atlanta Falcons 41 (uendret)
Kansas City Chiefs 41 (uendret)
New Orleans Saints 41 (opp fra 34)
San Francisco 49ers 41 (opp fra 29)

Buffalo Bills 51 (ned fra 67)
St. Louis Rams 51 (uendret)
Houston Texans 51 (uendret)

Chicago Bears 67 (ned fra 81)
Minnesota Vikings 67 (uendret)

Washington Redskins 101 (ned fra 126)
New York Jets 101 (uendret)
Cleveland Browns 101 (opp fra 81)

Tampa Bay Buccaneers 201 (opp fra 151)

Jacksonville Jaguars 251 (uendret)
Oakland Raiders 251 (uendret)
Tennessee Titans 251 (uendret)

Oddsen er hentet fra forskjellige bookmakere. En fullstendig liste finnes på Oddschecker.com.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x