Ikke enda en «kicker i USA» historie!

Hei hei, Markus her.

Nytt navn med ferske meninger. Jeg tenkte det kan være greit for dere å bli litt kjent med meg og min historie. Dette er for å gi dere litt kontekst før alle de fremtidige utsagn, meninger, synspunkter og ideer jeg har kommer frem. Derfor blir det første innlegget mitt her en liten historiefortelling.

Så, fest setebeltene og gjør dere klare til å lese en litt utenom den normale veien for å falle pladask for en idrett.

Det hele startet en høstkveld i 2008, på en sliten bane gjemt bak rekker med hus og veier. Sør øst for down town Ottawa, «Eh».

Eller, hvis jeg skal være helt ærlig så startet det lenge før jeg var påtenkt. Faren min var utvekslingsstudent i USA, på Mission Bay High School i San Diego der han begynte å spille på skolelaget. Så på en eller annen måte ville jeg nok ha funnet frem til denne idretten. (Ja, han var kicker.)

Men tilbake til meg. Høsten 2007 flyttet vi til Ottawa (mamma, pappa, søsteren min og meg) og her skulle vi bo i 4 år. Og jeg begynte i 7 klasse på Roberta Bondar Public School. Det tok et år så var jeg ordentlig lei av rundball, (noe jeg hadde spilt i flere år hjemme også for Strømmen IF) og innså at nå har jeg muligheten til å drive med en idrett som er helt ny for meg. Det stod mellom baseball og Football. Det tok ikke lenge før valget var tatt, klubbsøk ble gjort og første kopi av Madden var i hånda. Og for de som lurer så var dette Madden 08 med Vince Young på coveret.

Så, denne høstkvelden møtte jeg opp på treningsfeltet med mamma som sjåfør, alt jeg hadde med meg var en vannflaske, klærne på kroppen og fotballskoa i henda. Det som møtte meg var noe vi burde ha tenkt på, men viser hvor lite vi hadde tenkt gjennom dette. Det viste seg at de var snart ferdig med sesongen og hadde bare et par kamper igjen, det var full pads på trening, med ordentlig hitting, Oklahoma drills og popen fra skuldrene hørte jeg i det jeg åpnet bildøren. Vi møtte på en av hovedtrenerne som forklarte at det ikke var noe poeng for meg å begynne nå fordi det var sent i sesongen med bare et par kamper igjen, dessuten så hadde de ikke flere tryouts. Men jeg ble anbefalt å møte opp på offseason trening de skulle ha på vinteren. Og som man sier resten er historie.

Etter en lang offseason med bear crawls, jumping jacks, suicides og up downs og preseason tryouts endte jeg opp med å komme på laget, jeg var da offisielt en del av South Ottawa Mustangs.

Etter to gode, morsomme og slitsomme sesonger flyttet vi hjem igjen til Strømmen og jeg begynte på Lillestrøm Amerikanske Fotballklubb (LAFK) Starfighters. Det var klubbens aller første U-19 sesong, og for de som vet, de vet hvordan det gikk. Jeg spilte gjennom hele VGS og frem til jeg skulle inn i førstegangstjenesten januar 2015. Det gikk 2,5 år før jeg var tilbake i svart og gult og på en fotballbane og siden har jeg vært der.

Så dette er en liten smakebit på min historie med denne fantastiske idretten.  Litt kort om meg: Jeg er 25 år, bor på Lørenskog med min forlovede. Jeg har da spilt så lang 7 sesonger primært som defensiv end, men også defensiv tackle, offensiv guard og tackle, tight end og linebacker. Favoritt laget er Los Angeles (San Diego) Chargers. Jeg har vært på 2 live NFL kamper; en med Chargers i LA vs SF 49ers og en i New York med Giants vs Raiders. Siden 2008 har jeg klart å stappe mye NFL info i «harddisken»/hodet, som samboeren min kaller ubrukelig og unyttig i hverdagen. Men mer skal det bli, hehe 😀

Er det noen spørsmål til meg, gleder jeg meg til å svare enten i kommentarfeltet eller så er det bare å finne meg på Twitter.

Til neste diskusjon, ta vare på hverandre, finn på noe gøy, BOLT UP!

Og vær så snill VASK DE HENDA!

Vi snakkes.


Foto: Private

Foto: Fredrik Tyskeberg

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x