Marcus Mariota og beste NFL-debuter for QBer gjennom tidene

SB Nation om Marcus Mariota sin NFL debut

Rookie-QBen Marcus Mariota hos Tennessee Titans hadde som de fleste har fått med seg en fabelaktig start på NFL-karrieren når han og laget hans slo Tampa Bay Buccaneers og deres rookie-QB Jameis Winston i sesongåpningen søndag.

Mariota og Winston ble draftet som henholdsvis #2 og #1 i 1.runde av årets draft, og det er store forventninger knyttet til dem. Mariota har utvilsomt begynt best, og hans fenomenale første halvdel søndag satte Winston fullstendig i skyggen. Skjønt, helt i skyggen ble det ikke, for Jameis Winston gjorde nok fumbles, interceptions og sene bevegelser til å få skeptikerne til å skrike ut at dommedag er her og profetiene deres er for evig bevist.

Det er en smule tidlig. Faktum er at Winston hadde en ganske normal rookie-debut, mens Mariota sin var superb. Når det i tillegg skjer i samme kamp, så vil naturligvis Winston sin debut se desto mer håpløs ut. Det hjelper selvsagt heller ikke at man til evig tid vil kunne påpeke at de begge to hadde sin første TD-pasning til en Tennessee Titans-spiller. Som man kan skjønne så kastet altså Jameis Winston en interception som ble returnert til touchdown, før han senere i kampen kastet sine første 2 TDs til lagkamerater. Røff start. Men uoverkommelig? Vi sier som Chad ‘Ochocinco’ Johnson i sin tid: Child, please.

Om vi kikker raskt på Winston sin åpningskamp opp mot en liten gjeng notoriske draft-tabber i form av QBer draftet høyt og som aldri ga tilsvarende verdi tilbake, så har vi følgende:

 • Jameis Winston: 16-33, 210yds, 2TDs, 2 INTs, 6 rush for 18yds
 • JaMarcus Russell: 7-23, 83yds, 1TD, 3 INTs, 2 rush for 0yds
 • Ryan Leaf: 16-31, 192yds, 1TD, 2 INTs, 2 rush for -1yd
 • Tim Couch: 12-24, 134yds, 1TD, 0 INT, 5 rush for 40yds
 • Akili Smith: 10-17, 100yds, 0TD, 1 INT, 2 rush for 4yds

I alle tilfellene er det snakk om første kamp hvor vedkommende var den QBen hos sitt lag som fikk mest spilletid (Russell spilte f.eks. noe uken før, mens første start var uken etter han presterte statistikken ovenfor).

La oss sammenligne med noen av de som ble en suksess, og se hvordan det så ut for dem i første kamp statistikkmessig (igjen; første kamp er definert til første kamp hvor vedkommende fikk mest spilletid av QBs på rosteren):

 • Matt Ryan: 9-13, 161yds, 1TD, 0 INT, 5 rush for -2yds
 • Michael Vick: 12-18, 186yds, 0TD, 0 INT, 5 rush for 18yds
 • Philip Rivers: 12-22, 115yds, 0TD, 1 INT
 • Eli Manning: 17-37, 162yds, 1TD, 2 INTs, 1 rush for -1yd
 • Carson Palmer: 18-27, 248yds, 2TDs, 1 INT, 2 rush for 10yds
 • Peyton Manning: 21-37, 302yds, 1TD, 3 INTs

Skiller Winston seg spesielt negativt ut alt i alt? Nei, det kan vi ikke påstå. Skiller Mariota seg positivt ut? Ehm…JA!

SB Nation har tatt en kikk på dette sistnevnte, og sett hvordan Mariota sin debut står seg mot andre historisk sterke debuter. Du finner deres artikkel om det her.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x