Mette på tur…igjen!

stretchingHelgen 27 – 29. Mars arrangerte det svenske forbundet treningsleir i Gunnilsehallen i Gøteborg. Dette var den første campen i en rekke av flere, der målet er å øke nivået på den enkelte spillers fotballforståelse og teknikk, og å øke det generelle nivået på damefotballen i Norden.

Trolls-spiller og Hunters-ildsjelen Mette Isaksen har vært på tur igjen. Det var kanskje ikke like spennende som en tur til Tampa, Florida, men det virker som hun fikk en flott tur med mye bra fotball! Hun forteller her i fra campen i Sverige:

Team Norway komplett

Campen starta fredags kveld med fysiske tester for å kartlegge hvilket nivå spillerne lå på, og fortsatte med en teorisesjon der vi gikk gjennom playbooken vi skulle bruke.

Hele 90 damer fra Sverige og Norge var samlet denne helgen, noe som er ny rekord for dametreningsleirer i regi av SAFF. Fra Norge stilte 21 spillere og en coach. Lagene som var representert var Haugesund Hurricanes, Lillestrøm Starfighters, Kristiansand Gladiators og Vålerenga Trolls. Hurricanes stilte med syv spillere til tross for reisevei på over 11 timer, det står det respekt av!

Coachene var sammensatt av personer fra det svenske damelandslaget og klubblag i Sverige som blant annet Stockholm Mean Machines, Gøteborg Marvels og Örebro Black Knights, og holdt et høyt nivå, samtidig som de klarte oppgaven med å tilpasse seg til spillere med veldig ulikt kompetansenivå.

Lørdagen var rimelig intens med ikke mindre enn fire treninger og tre teorileksjoner.

De to første treningene foregikk i rene posisjonsgrupper, før vi satte det hele sammen mot slutten av dagen og fikk gått gjennom en del øvelser offense mot defense.

Jeg hadde meldt meg på som RB for første gang, og må nok innrømme at jeg fikk mer juling enn jeg gav denne gangen. Konklusjonen må være at det tar litt tid å gå fra zero til hero, og at jeg må gå til anskaffelse av a) 15 kg ekstra kroppsmasse, fortrinnsvis muskler, eller b) bedre teknikk før seriespillet til høsten. Tror jeg satser på sistnevnte.

teamtrolls
Trolls jentene med trener Linda Enger. Fra venstre Martine Enger, Mette Isaksen, Synøve Rex, Dayany Duarte, Hege Petrogalli.

På søndagen var det to treningsøkter, der den siste var det vi alle så frem til; scrimmage.
Det var utrolig lærerikt å få satt sammen alle øvelsene vi hadde gjort de siste dagene til et full-speed kamp-scenario. Dessverre var det litt ubalanse mellom posisjonsgruppene, så det ble en del venting og litt for lite spilletid på oss som var på skill-positions, men det var det ikke noe å gjøre med.

Alt i alt var det en utrolig lærerik helg. Til daglig er vi ikke bortskjemte med egne posisjonscoacher på trening, så bare det er ren luksus. Takk til arrangørene og coachene for en fantastisk innsats!

Og ikke minst, takk til alle deltagerne, det er så utrolig kult å være 90 damer på trening. Mer av det takk!

Scrimmage utviklingscamp Gøteborg Mars 2015

Camilla Kvamen (RB, Hurricanes) får ballen av Martine Enger (QB, Trolls) og nailer first down før Sonja Beastmode Drangsholt (DL, Gladiators) ødelegger all moroa.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x