NFC Divisional Round: Carolina Panthers @ Seattle Seahawks

I week 8 av regular season stod disse lagene ovenfor hverandre. Da hadde ingen av dem den formen de begge innehar nå. Derfor ligger det mye til rette for en svært hardtkjempende, men samtidig lavtscorende kamp, slik vi fikk i regular season mellom disse lagene. 

Den seieren for Seahawks, sendte laget ut på en svært sterk run, hvor de vant 9 av deres 10 siste kamper for sesongen. Panthers derimot, tapte alle deres 4 kamper etter week 8. Og om man tar med tapene for nettopp Seahawks og Packers uken før, kan man trygt si at laget fra Charlotte var langt nede, før de satte sammen en svært imponerende sluttspurt på sesongen.

Panthers Seahawks Football

Seattle Seahawks

Laget fra nordvest er regjerende Super Bowl Champions, og jakter tittelen igjen for andre året på rad. Den bragden er det ingen som har klart siden Tom Brady og hans Patriots gjorde det i henholdsvis 2004 og 2005, men Seahawks har satt seg selv i en svært gunstig posisjon for å få det til i år.

Laget blir trent av Pete Carroll, og oppskriften hans for å vinne i år er den samme som i fjor: Sørg for å kontrollere klokka gjennom å løpe med ballen, samt et bunnsolid forsvar. Det var ikke uten grunn at forsvaret deres fikk tilnavnet «Legion of Boom», etter at spillere som Byron Maxwell, Richard Sherman og Kam Chancellor nærmest gjorde det umulig for motstandernes quarterback’s å kaste ballen. Det er en egenskap laget har vist at de fortsatt innehar.

I starten av sesongen slet både forsvaret og angrepet til Seahawks, og etter de seks første kampene, stod laget med 3 seire og 3 tap. Men i denne ligaen handler det om å treffe formen på riktig tidspunkt, og det virker som om Seahawks kan ha truffet perfekt i år.

Angrepet blir styrt av Russell Wilson og Marshawn Lynch, og begge to er ekstremt gode til å løpe med ballen. Dette hjelper laget med å holde på ballen over lengre tid, noe som igjen hjelper forsvaret gjennom at de får hvilt seg i store deler av kampene. Pasningsspillet deres derimot, er det som blir sett på som den store svakheten til laget. Doug Baldwin er en god WR, men rundt han er det ikke like mange gode alternativer. I tillegg har angrepslinja til Seahawks slitt med å holde pass-rushere unna Wilson i år. Dette har lenge vært hovedargumentene mot at Seahawks ikke vil vinne Super Bowl i år, men så langt har de klart seg godt uten den dimensjonen av spillet.

Russell Wilson blir ofte satt under press av motstandernes forsvar.
Russell Wilson blir ofte satt under press av motstandernes forsvar, og er blant quarterbackene som tar flest hits.

Carolina Panthers

Laget fra sørstaten North-Carolina kommer fra en svært imponerende seier over Arizona Cardinals. Forsvaret deres imponerte i det minste, og slo rekord for færrest tillatte yards i en postseason kamp noen gang. Cam Newton, Kelvin Benjamin og Jonathan Stewart har også tatt tak i det siste, men en ting er sikkert: De kan ikke gi turnovers til Seahawks på samme måte som de gjorde mot Cardinals.

Panthers slet stort i midten av sesongen, og tapte seks kamper på rad etter å ha spilt uavgjort mot Bengals i week 6. Men etter en svært imponerende seier mot Saints i Super Dome, presterte de å vinne de fire siste kampene av sesongen. Noe som tok dem til postseason. Nå håper Panthers-fansen at laget skal dra nytte av formen deres, og overraske et sterkt Seahawks lag.

For å stoppe Seahawks, må Panthers komme seg tidlig oppi Lynch og Wilson.
For å stoppe Seahawks, må Panthers komme seg tidlig oppi Lynch og Wilson.

Game-predictions

Selv om Seahawks er store favoritter til denne kampen, ser vi for oss en tett kamp, spesielt i antall poeng. Dette er to lag med svært sterke forsvar, quarterbacks som liker å løpe, og begge lagene er i god form for tiden.

For Panthers blir det viktig å stoppe Lynch, samt komme seg tidlig oppi Wilson, og stoppe Seahawks på 3rd downs. Klarer de i tillegg å holde forsvaret til Seattle på banen, samt selv sørge for 1st downs, kan mye være gjort for Cam Newton og laget hans. Men selv om de skulle klare disse tingene, må de være obs på armen til Newton, for han er mer enn kapabel til å sette opp Baldwin og de andre receiverne.

Seahawks må gjøre mye av det samme, samt sørge for at Lynch ikke må bære laget hele veien. Forsvaret deres vil mest sannsynlig gjøre jobben, men samtidig må angrepet deres skaffe de nødvendige poengene.

Denne kampen kan fort bli avgjort på hvilket lag som klarer å kontrollere klokka, og konvertere redzone-muligheter til poeng. Vi tror Seahawks vinner kampen 17-10.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x