Klart for NCAA FCS-mesterskapet i kveld!

 

Kansas State Football
Foto: Chris Neal, Topeka Capital-Journal

I kveld spilles det nasjonale mesterskapet på college-fotballens nest høyeste nivå; NCAA FCS. Det er giganten North Dakota State Bisons som møter gigant-dreperne Illinois State Redbirds i det som bør bli et bra oppgjør!

North Dakota State er i våre øyne ganske store favoritter. Vinner de i kveld vil de ha vunnet fire NCAA FCS-mesterskap på rad, så da skjønner du at vi snakker om et pågående dynasti. Til sammenligning er dette første gang Illinois State er i mesterskapsfinalen. Finalen foregår forøvrig på Toyota Stadium i Frisco, Texas.

Hvor gode er så disse lagene? Vel; Bisons har en tendens til å slå et NCAA FBS-lag hvert eneste år, ettersom de spiller en-to kamper på tvers av divisjonsnivåene og er såpass gode at de er en trussel mot de fleste lag. For å illustrere:

  • I 2010 slo de Kansas Jayhawks 6-3
  • I 2011 slo de Minnesota Golden Gophers 37-24
  • I 2012 slo de Colorado State Rams 22-7
  • I 2013 slo de Kansas State Wildcats 24-21
  • I 2014 slo de Iowa State Cyclones 34-14

Slik så det ut når NDSU slo Iowa State i slutten av august i fjor:

NDSU Football Wins 25th Straight Game Beating Iowa State 34-14

 

Illinois State har på sin side én seier over et NCAA FBS-lag de senere årene, når de i 2012 slo Eastern Michigan Eagles med solide 31-14.

Illinois State

I kveld møtes altså disse lagene til kamp, og vinneren vil kunne kalle seg nasjonale mestere i USA. Men…dette er jo bare nest høyeste nivå; er det noen som bryr seg? Ja. Illustrert her ved Illinois State sin ankomst til hotellet (altså i Texas – langt unna Illinois!) i forkant av mesterskapsfinalen:

FCS Championship: Illinois State Redbirds Arrival

 

Begge lagene har forøvrig ett tap i løpet av sesongen 2014-15, og for begges del kom det mot Northern Iowa (som også er i NCAA FCS). Sistnevntes spillere sitter nok hjemme og tenker på hva som kunne vært, men kan bare takke seg selv etter å ha tapt grundig (41-21) i sluttspillet mot nettopp Illinois State.

Mer om kampen finner du her:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x