Oslo Vikings: «- Vi har runna Norge»

Faksimile fra VårtOslo

Lokalavisen VårtOslo publiserte like før jul en lengre artikkel om Oslo Vikings, inkludert intervjuer av involverte i klubben. Der fokuseres det på kommende Europa-spill og ambisjoner. Samtidig levnes det liten tvil om at man er i en førende posisjon i Norge rent sportslig.

Det sistnevnte gis også noen litt spesielle formuleringer, men hovedfokuset i artikkelen er nok ment å være lagets satsing mot nye høyder – eller ihvertfall høyder som vil være nye i det som må kunne kalles moderne tid.

Northern European Football League, med ett år på baken, er den internasjonale turneringen som venter de regjerende Norgesmesterne. Der kommer blant annet storklubben -i Nordisk målestokk- Carlstad Crusaders til å stå for motstanden. Det forventes å bli en langt hardere batalje enn det Vikings har møtt i Norge. Oslo Vikings vant som kjent Norgesmesterskapet i fjor etter en meget solid sesong hvor laget vant samtlige kamper, selv om det var på nære nippet mot Vålerenga Trolls i semifinalen.

Man skal allikevel ikke lengre tilbake enn 2016 for å finne et Oslo Vikings som innledet sesongen 0-2 før man fikk en samling i bunn og på mesterlig vis snudde en tøff sesongstart til det første Norgesmesterskapet (og finaleopptreden) på seniornivå for Vikings siden 2012. I motsetning til NM-finalen 2017 var NM-finalen i 2016 et svært spennende oppgjør. Lagets siste halvannet år er nok det som huskes når man allikevel blir sitert på at fotball i Norge kan bli litt kjedelig:

– Vi har runna Norge. Nå er vi ferdig. Vi slår det laget vi pleier å møte i finalen. Vi er i en god periode. Vi dominerer. Dessverre kan fotball i Norge bli litt kjedelig. Det er gøy å møte motstand. Det er gøy å dra ut i Europa der vi møter lag det er vanskelig å slå. Vi skal prøve oss mot de store gutta.

Resultatmessig har den norske toppserien vært en av de aller jevneste i hele Europa de siste 4-5 årene, men det hører med til historien at nettopp Oslo Vikings distanserte seg fra motstanderne i poengforskjell i 2017.

Det blir svært spennende å se hva Oslo Vikings kan få til i NEFL. Det er ingen tvil om at det laget vi så utover sesongen 2017 både hadde en meget solid spillerstall, god organisasjon rundt laget og særs kompetent trenerstab. Forhåpentligvis vil det vise godt igjen når man utover våren 2018 skal bryne seg på noen av de bedre lagene fra flere av våre skandinaviske naboer samt andre europeiske land!

VårtOslo sin artikkel er verdt å få med seg, og du finner den her:

Oslo Vikings forbereder seg på Europacup i amerikansk fotball

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x