Rapport: Dallas Cowboys @ Green Bay Packers 21-26

I denne kampen ble lykken snudd til de grader for Cowboys, sammenlignet med forrige helg. Mange drar sammenligninger mellom den kontroversielle situasjonen sist helg, og denne, men det er en vesentlig forskjell: Avgjørelsen fra Lambeau Field igår er riktig, i henhold til regelboken. Det tydeligste eksempelet på tidligere anvendelse av regelen kommer ironisk nok fra laget det gikk utover sist helg, Lions, og denne situasjonen:

 

Mange vil mene at dette, samt gårsdagens catch av Dez Bryant i sluttminuttene, skal være gyldige mottak, undertegnede inkludert. Imidlertid sier regelboken at ballen skal være under kontroll gjennom HELE prosessen(hvor receiveren går i bakken), hvor enn tåpelig dette ser og høres ut. I etterkant av forrige helg sa NFL at det skulle vært dømt pass interference mot Cowboys. I følge Ross Tucker Football Podcast (som vi tidligere har omtalt) 05.01.2015 sender lagene hver mandag en liste over situasjoner de ber NFL se over, hvor de får svar dagen etter. Her blir det interessant å høre hva NFL selv sier; kan det komme en regelendring? Uansett var det våkent av Packers head coach Mike McCarthy å kaste det røde challenge-flagget så fort. I NFL kan også trenerne avgjøre utfallet av kamper: Se situasjonen her.

Om vi vender fokuset bort fra denne ene situasjonen og ser resten av kampen under ett, blir vi svar skyldige når vi spør om Packers vant fortjent. Packers startet kampen flott med en god drive og touchdown til Quarless på første forsøk, før Cowboys tok over og beholdt ledelsen lenge i kampen. DeMarco Murray og Terrance Williams var gode i denne kampen, og fikk hver sin touchdown. Imidlertid var ingen av lagene spesielt gode i dette oppgjøret, men Cowboys kontrollerte stort sett det meste, frem mot slutten av kampen. Imidlertid gjorde Packers akkurat nok til å henge med, i tillegg bommet Dan Bailey ukarakterisk på en field goal han normalt setter.

Bilde 05 - Rodgers Packers
Arkivbilde fra en dag når Rodgers fløy bedre enn mye av kampen mot Cowboys

Dette var en svært rotete kamp, med lite flyt, en turnover begge veier, og mange små rare avgjørelser av dommerne som gikk utover begge lag. Aaron Rodgers var tydelig hemmet av sin lårskade, og holdt seg stort sett i pocket hvor han normalt legger ut på løp og plukker yards bedre enn de aller fleste andre quarterbacks. Imidlertid var kastearmen hans fininnstilt, og han hadde flere vellykede viktige 3rd down kast, blant annet ett til Randall Cobb. I tillegg reddet rookien Davante Adams Packers med flere strålende plays, en strålende touchdown på 3 &15, og ett kampavgjørende mottak og løp hvor han viste stor situasjonsforståelse og holdt seg inne i banen for å holde klokken gående.

Etter en strålende drive av Packers hvor Aaron Rodgers på sedvanlig vis holdt spillet levende i pocket og fant tight end Richard Rogers gjennom et trangt vindu for en touchdown, gikk Packers opp i en 5-poengs ledelse. Cowboys svarer, og marsjerer nedover banen for det som kan være den vinnende touchdown, men blir stoppet på Packers 32-yardlinje med 4th down og 2 yards igjen. De bestemmer seg for å gå for det med litt over 4 minutter igjen på klokka. Som så mange ganger før denne sesongen: Romo kaster høyt til Dez Bryant langs sidelinjen som slår Sam Shields i lufta for et mottak på 31 yards. Trodde alle. Ballen beveget seg idet Bryant faller i bakken, og som NFL Head of Officiating Dean Blandino skrev på twitter:

Alt i alt var det ikke ufortjent at Packers går videre til NFC Championship finalen mot Seahawks neste søndag, men Cowboys kunne like gjerne tatt dette hjem. Hadde Dez Bryant sitt mottak blitt stående er det på langt nær usannsynlig at de hadde banket ballen inn fra 1 yard med DeMarco Murray, eller på annet vis. Riktignok var det på tidspunktet også tid igjen på klokka til at Packers kunne kommet tilbake og scoret. Som så mange ganger før i denne sporten er det en håndfull situasjoner som avgjør kampene, og det gjelder å være på riktig side av utfallene.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x