Kampfilm fra…1919!

1919_Princeton_vs_Harvard

Dette er en historisk godbit av de sjeldne! Her kan vi presentere en kamp spill for spill som er så gammel at det blir som et vindu inn i en verden som ikke eksisterer lenger; her har du Princeton mot Harvard, 8.november 1919. Det er altså 96 år siden denne kampen, som forøvrig endte 10-10.

Du får se hele 5 All-Americans (Clark, Sedgwick og Casey, Harvard. Strubing og Trimble, Princeton). 1 av dem, Eddie Casey, havnet senere i College Football Hall of Fame.

Dette var den eneste kampen i 1919 som Harvard ikke vant, og med 9 seire og 1 uavgjort var de et av 3 lag som i ettertid har delt college-fotballens nasjonale mesterskap for det året. De to andre lagene er Illinois og Texas A&M. Hvorvidt dette var en riktig vurdering av hvem som var det beste laget i 1919 diskuteres fortsatt!

Princeton hadde en noe dårligere sesong, og kom inn i denne kampen med to strake tap i forkant, mot henholdsvis Colgate og West Virginia. De endte 4-2-1 i 1919.

Football Princeton-Harvard, 1919

Kampen gikk foran 35.000 tilskuere på Princeton sin Palmer Stadium, som var bygget 5 år tidligere, i 1914. Den ble revet i 1996. Med andre ord er både alle du ser på filmen og omgivelsene vekke fra denne jord i dag. Det er litt vemodig å tenke på, men samtidig sier det litt om hva film kan gi oss!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x