NFC Divisional Game: Seattle Seahawks vs. Carolina Panthers 31-17

Det så en stund ut til å bli en lavtscorende kamp, som de fleste hadde sett for seg. Slik ville derimot ikke Russell Wilson og resten av angrepet til Seahawks det. De viste oss hvorfor favorittstempelet til årets Super Bowl ligger på dem, samtidig som de slo tilbake mot kritikerne.

Panthers Seahawks Football

Air-Attack

Inn mot årets sesong, var det mange som så for seg at Seahawks kunne gå hele veien i år også, men noen var veldig kritiske. Etter å ha mistet Golden Tate til Detroit Lions, samt alt styret rundt Percy Harvin som endte med en trade til Jets, så mange for seg at pasningspillet til Seattle ikke var godt nok. Flere eksperter ble usikre på om Russell Wilson hadde nok angrepsvåpen, sett bort fra Marshawn Lynch, og vendte seg imot dem. I helgen derimot, viste spillere som Doug Baldwin, Luke Wilson og Jermaine Kearse seg fram som svært habile recivere.

1

Første omgang

Russell Wilson og Doug Baldwin sørget for at Seahawks tok ledelsen, men ble svart av Cam Newton og Kelvin Benjamin. Jermaine Kearse sørget for nok en ledelse etter et 63 yard langt mottak og løp. Like før pause prøvde Cam Newton å svare Seahawks nok en gang, men måtte se pasningen ende i hendene på Seahawks’ Earl Thomas. Etter en review kunne man se at ballen traff bakken under mottaket til Thomas, og avgjørelsen ble omgjort til en incomplete pass. Dette førte til at Panthers sendte ut special teams for å knappe inn ledelsen til Seahawks. Etter tre forsøk grunnet penalties, fikk Panthers sine tre poeng. Ved to av forsøkene hoppet Seahawks’ Kam Chancellor over linja til Panthers for å blokke, men på en eller annen måte klarte Panthers-kickeren å sparke ballen på siden av Chancellor begge gangene. En morsom situasjon det er verdt å se! Lagene gikk til pause på stillingen 14-10 til Seattle.

8APTOPIX Panthers Seahawks Football

Andre omgang

I det tredje kvarteret skjedde det svært lite. Seahawks scoret tre poeng etter et kick, før det siste kvarteret skulle sørge for at det ble flere poeng i denne kampen enn hva de fleste hadde sett for seg. Først scoret TE Luke Wilson(nei han er ikke i slekt med Russell) en touchdown som tok Seahawks opp i en ledelse på 14 poeng. Deretter fikk Cam Newton muligheten i redzone, men en svært god Kam Chancellor leste spillet, og plukket ballen før han løp 90 yards inn i Panthers endzone. Dette ble spikeren i kista for Panthers, selv om de scoret en touchdown før kampen var over, var det ikke nok tid igjen. Seahawks vant 31-17, og vil dermed møte Green Bay Packers i NFC Championship Game neste søndag hjemme i Seattle.

kam chancellor

Nøkkelspillere

Kam Chancellor og Richard Sherman viste seg som de svært dominerende spillerne de er, og ga lite arbeidsrom til Panthers WR og Cam Newton. Spesielt Chancellor var dominerende, i en kamp hvor han scoret sin første touchdown i NFL-karrieren.

Russell Wilson viste nok en gang hvor mye han kan få ut av svært lite. Selv om receiverne til Seahawks viste seg fra en bedre side, var det i hovedsak Wilson som sørget for dette. Den tidligere Wisconsin Badgers QB’en hadde flere gode pasninger i kampen, som få andre ville truffet på. Pasningen hans til Jermaine Kearse sin touchdown var et godt eksempel på dette.

seahawks_vs_packers

NFC Championship Game

Som nevnt tidligere, skal Seahawks nå opp mot Green Bay Packers hjemme i Seattle. De vil nok bli sett på som favoritter til denne kampen, spesielt om ikke Packers’ QB Aaron Rodgers blir friskere enn han var mot Dallas Cowboys i helga. Dersom Rodgers skulle være 100% til denne kampen, vil nok Seahawks få en svært tøff kamp, selv om de slo Packers ganske greit hjemme i serieåpningen. Begge lagene har tatt store steg siden den gang, og mye ligger til rette for en særdeles underholdende affære på søndag kl. 21:05 norsk tid. Vinneren her vil da møte vinneren mellom Colts og Patriots til Super Bowl 49 den 1. februar.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x