Ohio State nasjonale college-mestere 2014-15!

Ohio State natl champs 2015

De trosset oddsene og sikret seieren så solid at det sang. Med sekunder igjen av 3.quarter var stillingen 21-20, men når fløyta blåste for siste gang i kampen stod det hele 42-20, og ingen var i tvil om at laget som sneik seg inn i sluttspillet som #4 fortjente å være med i det gode selskapet. Faktisk viste det seg at Ohio State Buckeyes fortjente å være #1!

For første gang siden college-fotballen, og dermed amerikansk fotball i det hele tatt, så dagens lys på slutten av 1800-tallet, var det duket for en sluttspills-finale på høyeste universitetsnivå. Det var en historisk anledning til og med utover det et nasjonalt mesterskap normalt er. Det sier litt.

urban meyer
Urban ‘Legende’ Meyer

Med trenerlegenden Urban Meyer, som allerede besitter 2 nasjonale mesterskap fra sin tid med University of Florida, som hærfører, kriget Buckeyes seg gjennom sesongen og forbi skader på både 1st og 2nd string quarterback. Når de hadde conference-mesterskapskampen sin var det 3rd stringeren Cardale Jones som ledet offenset, og det gjorde han med glans også i NCAA FBS-sluttspillet. At Meyer kan både rekruttere og coache er utvilsomt bevist. Så kan man selvsagt stille spørsmål om hvor det akademiske er oppe i det hele. Cardale Jones er ihvertfall ikke i tvil:

cardalejones_original_tweet

Vi skal senere i dag gi deg både highlights av den viktigste spilleren for Ohio State i de siste kampene (hint: Ikke Cardale Jones), og selve finalekampen i sin helhet. Men først altså denne oppsummeringen av årets viktigste kamp på college-nivå.

Nick Saban, Urban Meyer
Nick Saban (4 nasjonale mesterskap) og Urban Meyer (3 nasjonale mesterskap)

Skjønt; viktigste er nok riktig – men var dette den egentlige finalen? Semi-finalen mellom Alabama og Ohio State fremstår i ettertid som mer riktig å fremheve i så måte. I grunnen hadde den alt: Offense, defense, betydningen av special teams, to legendariske trenerprofiler, og landets #1 (Alabama) mot det som endte som landets #1 (Oregon) etter sluttspillet.

Alabama sin hovedtrener Nick Saban har 4 nasjonale mesterskap, og Ohio State sin hovedtrener Urban Meyer har nå 3. De er de to eneste trenerne i college-historien som har vunnet nasjonale mesterskap med mer enn én skole: Saban med LSU (1) og Alabama (3), Meyer med Florida (2) og Ohio State (1).

Vi tar også med oss at dette var Ohio State Buckeyes’ sitt åttende nasjonale mesterskap. De har tidligere vunnet i 1942, 1954, 1957, 1961, 1968, 1970 og 2002. Årets seier var imidlertid den første som kom etter et sluttspill med en «ekte» finale.

Oregon - Ryan Kang - Daily Emerald
QB Mariota & RB Tyner – nesten, men ikke helt…

Det er ingen tvil om at Oregon Ducks har hatt en flott sesong, anført av Heisman Trophy-vinnende Marcus Mariota på QB. Sesongen Mariota har levert har vært enorm, og kunne blitt kronet med nasjonalt mesterskap i siste kamp. Slik skulle det ikke bli. Tvert i mot scorte Ducks færrest poeng for sesongen. Sjekk denne scoringsrekka:

62, 46, 48, 38, 24, 42, 45, 59, 45, 51, 44, 47, 51, 59, 20.

Oregons hovedtrener Mark Helfrich, han med fortid i Europa, skulle nok gjerne sett at første og siste kamp ble byttet med tanke på poeng scoret. Slik gikk det altså ikke, når Ohio State sine styrker og svakheter viste seg å passe altfor godt til å være oppskriften på hva som skulle til for å slå Mariota m/venner. Helfrich og hans stab ble nok også selv et nummer for små mot Urban Meyer, som er viden kjent for å være vel så flink for å identifisere trener-talenter som spillere: Det sier seg selv at hans stab er mye av det beste man kan finne.

National Championship - Oregon v Ohio State
Ezekiel Elliott – for mye for alle i sluttspillet

Vi trodde på forhånd at Oregon skulle bli hakket for store for Ohio State. Selv om Oregon scorte først, så det aldri slik ut på AT&T Stadium i Arlington, Texas. Foran 85.689 tilskuere (betydelig færre enn de 105.000 stadion tar, forøvrig) var det Buckeyes som dominerte tidlig. Etter Ducks sin første touchdown scorte de tre på rappen før Oregon svarte med et mini-comeback bestående av 1 TD og 2 field goals. Dermed altså 21-20 til Buckeyes etter at det uansett var 21-10 til pause.

Helt i slutten av 3.quarter sa imidlertid kampens offensive MVP, RB Ezekiel Elliott hos Ohio State Buckeyes, takk for følget. Han løp da inn sin andre touchdown for dagen i det vi gikk inn i siste periode. Det var ikke slutt med det; på tross av 4 turnovers mot Oregons 0 (da ser vi bort fra en meningsløs interception Mariota kastet i kampens sluttsekunder – den betydde ingenting), var det Ohio State som tok dette hjem. I 4.quarter kom det 2 til TDs av nevnte Elliott, som endte kampen med 246 yards rushing.

Dermed ser den fullstendige listen over tidenes ‘College Football Championship’-kamper slik ut, og vi kan gratulere Ohio State Buckeyes med å være først, best og ganske så alene!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x