Super Bowl 50 – vi ser på oddsmarkedet

Omtrent to tredjedeler av grunnspillet er gjennomført. Selv om det begynner å utkrystallisere seg noen klare favoritter til å vinne Super Bowl 50, har alle lagene fremdeles en teoretisk sjanse til å nå sluttspillet og å gå hele veien. Vi tar en titt på hvordan oddsmarkedet ser ut med fem kamper igjen av årets Regular Season.

Favorittene
New England Patriots er fortsatt den største favoritten til Super Bowl 50. Vinneroddsen deres har i perioder vært helt nede på 2-tallet, men den har steget litt den siste tiden. Den ene grunnen er at de gikk på sesongens første tap for noen få dager siden, etter et fyrverkeri av en kamp mot Denver Broncos. Den andre grunnen er at laget befinner seg midt i et skademareritt av de sjeldne. Blant andre Nate Solder, Dion Lewis og Aaron Dobson er ute for resten av sesongen, mens nøkkelspillere som Julian Edelman og Danny Amendola er ute på ubestemt tid. I tillegg måtte både Rob Gronkowski og Dont’a Hightower gå av banen med skade i kampen mot Broncos, og det er usikkert hvor lenge de blir borte. At Patriots for øyeblikket står med 10-1, til tross for at hele receivergruppa sliter med skader, sier litt om hvor bra Tom Brady har spilt. Det er ikke uten grunn at Brady er den aller største favoritten til å vinne årets MVP-pris.

Den nest største favoritten er Carolina Panthers, som fremdeles er ubeseiret i 2015-sesongen. De står nå med 16 seiere på sine siste 17 kamper – det eneste tapet var borte mot Seahawks i sluttspillet i januar. Selv om QB Cam Newton naturlig nok har vært deres mest omtalte spiller, er det først og fremst den defensive lagdelen som skal ha æren for Panthers’ seiersrekke. Anført av to spillere som garantert blir å finne på årets All-Pro-lag, Luke Kuechly og Josh Norman, blir Panthers-forsvaret jevnt over rangert som det nest beste forsvaret i ligaen, såvidt slått av Denver Broncos. Dette er et lag som godt kan gå hele veien til Super Bowl 50.

Luke Kuechly's Pick-6 vs. Dallas | Spanish Radio Call

På plassen bak Panthers finner vi ikke uventet et lag fra NFC West. Det som derimot er litt uventet er at det er Arizona Cardinals, og ikke Seattle Seahawks, som befinner seg helt oppe i favorittsjiktet. Det burde kanskje ikke vært så overraskende. Cardinals startet fjorårets sesong forrykende, før de mistet Carson Palmer og flere andre nøkkelspillere til langtidsskader. I år har de sluppet unna de verste skadene, og nå står de med 9-2 og alle muligheter til å skaffe seg topp 2-seeding i NFC. Nevnte Palmer er en av de aller heteste MVP-kandidatene, og på QB-rankingen til ProFootballFocus vurderes han faktisk som bedre enn Tom Brady i årets sesong. Cardinals kan spilles til 7.5 i odds.

Videre på listen finner vi to lag fra AFC som begge står med ni seire og to tap – Cincinnati Bengals (12) og Denver Broncos (13). Førstnevnte slo tilbake etter to strake tap med seier over Rams i helga, mens sistnevnte fikk en drømmestart på Brock Osweiler-æraen da de ga Patriots sitt første tap for sesongen. I uke 16 møtes de på Mile High Stadium i Denver, og det kan godt tenkes at den kampen vil avgjøre hvem som får toppseeding i AFC.

Utfordrerne
De neste lagene på lista er Green Bay Packers og Seattle Seahawks, som kan spilles til henholdsvis 14 og 17 i odds. Dette var to av de aller største favorittene før sesongstart, så ingen av dem kan nok si seg fornøyde med tingenes tilstand per dags dato. Packers har vunnet NFC North fire sesonger på rad, men i år har de blitt satt skikkelig under press av Minnesota Vikings (22 i odds), som i øyeblikket ligger på toppen av divisjonen. De møtes igjen i grunnspillets siste kamp – det kan bli et ekstremt viktig oppgjør for begge lagene. Seahawks, på sin side, må antakeligvis nøye seg med Wild Card-plass denne sesongen. De klarer neppe å tette igjen luka til Cardinals i løpet av fem kamper.

Pittsburgh Steelers gikk på et ubeleilig tap i helga, men de er fortsatt i en god posisjon til å sikre seg en av Wild Card-plassene i AFC: Kommer de til sluttspillet, skal man ikke avskrive Big Ben og co. De kan i øyeblikket spilles til 29 i odds. Se også opp for Kansas City Chiefs (34), som har hatt en veldig positiv formutvikling.

Situasjonen i AFC South er ganske interessant. Både Indianapolis Colts (31) og Houston Texans (51) står med 6-5. Colts ble sett på som en av de største Super Bowl-favorittene før sesongen, men har skuffet stort, delvis på grunn av at lagets stjernespiller, Andrew Luck, har slitt mye med skader. Texans, på sin side, startet sesongen svært skuffende, men står nå med fire strake seire og er med for fullt i kampen om både divisjonstittel og Wild Card-plass. De to lagene møtes i uke 15, til en kamp som kan avgjøre AFC South. Vil Colts’ offensive linje klare å beskytte Andrew Luck fra monsteret J.J. Watt?

En annen interessant divisjon er NFC East. Det virker som at ingen av divisjonens fire lag har lyst til å komme til sluttspillet. Det virker som at Philadelphia Eagles er i fullstendig oppløsning, og likevel er de bare én seier unna å toppe divisjonen. Dallas Cowboys har hatt Tony Romo og Dez Bryant ute i månedsvis, de har vært gjennom en tapsrekke på sju kamper, men de er fortsatt bare to seiere unna lagene som leder divisjonen. På topp finner vi Washington Redskins og New York Giants, som begge står med fem seire og seks tap. Jeg tør ikke å spå noe utfall i denne sirkusdivisjonen, men sjansen er stor for at NFC Easts representant i sluttspillet neppe kommer til å nå langt.

Langskuddene
Nedover på listen finner vi en drøss med lag som i realiteten er utslått allerede, men som i teorien fortsatt kan nå sluttspillet. Dersom du føler at et mirakel er i vente, kan du sette pengene dine på Cleveland Browns eller Tennesee Titans til 1501 i odds. Vi anbefaler at du holder deg unna. Dersom du absolutt har lyst til å gamble, vil nok VikingLotto være en langt sikrere investering.

Vinnerodds for Super Bowl 50 (per 2. desember 2015)

New England Patriots 4.0 (ned fra 5.0 siden uke 4)
Carolina Panthers 5.5 (ned fra 34)
Arizona Cardinals 7.5 (ned fra 19)

Cincinnati Bengals 12 (ned fra 15)
Denver Broncos 13 (opp fra 12)
Green Bay Packers 14 (opp fra 5)
Seattle Seahawks 17 (opp fra 8)

Minnesota Vikings 22 (ned fra 51)
Pittsburgh Steelers 29 (ned fra 41)
Indianapolis Colts 31 (opp fra 21)
Kansas City Chiefs 34 (ned fra 67)

New York Giants 51 (opp fra 51)
Houston Texans 51 (ned fra 251)

Washington Redskins 67 (ned fra 126)

New York Jets 81 (opp fra 51)

Atlanta Falcons 126 (opp fra 21)

Buffalo Bills 131 (opp fra 41)

Philadelphia Eagles 151 (opp fra 34)
Oakland Raiders 151 (ned fra 176)

Chicago Bears 201 (uendret)

Tampa Bay Buccaneers 251 (ned fra 401)
Dallas Cowboys 251 (opp fra 41)

Detroit Lions 301 (opp fra 201)
St Louis Rams 301 (opp fra 101)

Miami Dolphins 326 (opp fra 151)
New Orleans Saints 326 (opp fra 151)

Jacksonville Jaguars 401 (ned fra 501)

Baltimore Ravens 501 (opp fra 41)

San Diego Chargers 1001 (opp fra 51)
San Francisco 49ers 1001 (opp fra 301)

Cleveland Browns 1501 (opp fra 301)
Tennessee Titans 1501 (opp fra 201)

Oddsen er hentet fra forskjellige bookmakere. En fullstendig liste finnes på Oddschecker.com.

Våre tidligere oppdateringer fra oddsmarkedet

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x