Super Bowl 50: Vi ser på oddsmarkedet

Det er bare noen få dager siden årets Super Bowl ble ferdigspilt, men de ivrigste oddsspillerne har for lengst rettet blikket fremover mot neste sesong. I dette innlegget skal vi se hvordan oddsmarkedet ser ut 12 måneder før Super Bowl 50.

Ikke overraskende var det Seattle Seahawks og New England Patriots som åpnet som favoritter til å gå til topps i neste års Super Bowl. Du får 7,0 i odds på at Seahawks klarer å revansjere det bitre tapet fra Super Bowl XLIX. Oddsen for at Patriots forsvarer tittelen sin er satt til 8,5.

Like bak følger Green Bay Packers til 10 i odds. Green Bay var som kjent veldig nære å komme til Super Bowl i år, men de måtte gi tapt mot Seattle etter en utrolig spennende NFC-finale.

Bak Packers finner vi Denver Broncos til 15 i odds. Jeg forventer at oddsen på Broncos kommer til å forandre seg i løpet av uka, avhengig av hva Peyton Manning avslører om fremtidsplanene sine. Dersom Manning legger opp og Broncos må satse på unge Brock Osweiler, antar jeg at oddsen vil stige betraktelig.

Bilde 07 - Manning Broncos
Peyton Manning skal ifølge ryktene avsløre fremtidsplanene sine i løpet av uka

Dallas Cowboys og Indianapolis Colts er vurdert til henholdsvis 17 og 21 i odds. Deretter kommer de første av lagene som ikke kvalifiserte seg til sluttspillet i år, nemlig Philadelphia Eagles (26) og San Francisco 49ers (29).

Det første som slår meg når jeg kikker på markedet, er at Houston Texans virker som en god investering til 51 i odds. De var ikke langt unna å komme til sluttspillet i år, til tross for at superatleten Jadeveon Clowney var skadet så godt som hele sesongen. Clowney var førstevalg i 2014-draften, og dersom Texans kan bruke både ham og J.J. Watt samtidig neste sesong, vil de få en enda mer fryktinngytende forsvarslinje.

The Supreme Jadeveon Clowney Highlights

Helt nederst på lista finner vi Tennesse Titans, Jacksonville Jaguars og Oakland Raiders til hele 251 i odds. Det dårligste laget i NFL i 2014-sesongen var Tampa Bay Buccaneers, som har blitt vurdert til 151 i odds.

Grunnen til at Buccaneers ikke har den aller høyeste oddsen, er at de får velge først i årets NFL-draft. Det betyr at de kan sikre seg en av de to lovende college-quarterbackene Jameis Winston og Marcus Mariota. Har du virkelig klokkertro på Winston og Mariota, kan du sette noen kroner på enten Buccaneers eller Tennesee Titans, som har andrevalget i draften.

Det blir interessant å følge med på hvordan markedet utvikler seg frem mot sesongstarten. Oddsen kommer garantert til å svinge mye etter hvert som lagene signerer og fristiller spillere i løpet av off-season. Vi kommer til å følge opp med jevnlige oppdateringer fra oddsmarkedet.

Vinnerodds for Super Bowl 50 (per 3. februar 2015):

Seattle Seahawks (7,0)
New England Patriots (8,5)
Green Bay Packers (10)
Denver Broncos (15)

Dallas Cowboys (17)
Indianapolis Colts (21)
Philadelphia Eagles (26)
San Francisco 49ers (29)
Detroit Lions (29)

Pittsburgh Steelers (31)
Baltimore Ravens (34)
Arizona Cardinals (34)
New Orleans Saints (34)

Cincinnati Bengals (41)
Atlanta Falcons (41)
Carolina Panthers (41)
Kansas City Chiefs (41)

San Diego Chargers (51)
Houston Texans (51)
Miami Dolphins (51)
St. Louis Rams (51)

New York Giants (67)
Buffalo Bills (67)
Minnesota Vikings (67)

Chicago Bears (81)
Cleveland Browns (81)
New York Jets (101)
Washington Redskins (126)

Tampa Bay Buccaneers (151)
Tennessee Titans (251)
Jacksonville Jaguars (251)
Oakland Raiders (251)

 

Oddsen er hentet fra forskjellige bookmakere. En fullstendig liste finnes på Oddschecker.com.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x