Sesongen godt i gang – i Portugal!

Mens mange NFL-fans tenker at amerikansk fotball er over etter Super Bowl, er realiteten en helt annen i store deler av vårt eget kontinent, Europa.

Et par av landene har startet sitt seriespill for flere uker siden, og som vanlig er det Spania og Portugal som er først ute med sesongstart.

For portugiserne sin del var første kickoff den 10.januar, og når disse ord skrives har det allerede blitt spilt 12 kamper i det portugisiske seriespillet. Det er 10 lag i den portugisiske ligaen, med stor forskjell mellom de beste og de dårligste lagene.

Lisboa-Navigators-logo

I fjor var det hovedstadslaget Lisboa Navigators som tok tittelen, slik de også gjorde i 2013, 2012, 2011 og 2010. Det har kort fortalt aldri vært et annet mesterlag i Portugal: Navigators er dynastiet alle vil slå. Det har flere ganger vært nære på at nettopp det skjer, og allerede etter noen få serierunder ser det ut til at det blir jevnt i toppen i Portugal også i år: 25.januar vant Navigators såvidt det var over erkerivalen Lisbon Crusaders. Høydepunktene har du her:

LPFA VI - Navigators 18-15 Crusaders

Andre portugisiske lag som vi forventer at skal være med når sluttspillet og finale etterhvert nærmer seg og står for døren i mai, er Porto Mutts og Braga-laget Maximinos Warriors.

Portugisisk fotball er forøvrig ganske ferskt historisk sett, dette er sjette året med en nasjonal serie, og det er ikke blant de skarpeste ligaene i Europa. Vi vil påstå at nivået er nærmere norsk 2.divisjon enn vårt høyeste nivå, og tror nok at de beste lagene i 2.divisjon hadde plassert seg i sluttspillsdiskusjonen i Portugal.

Porto Mutts vs Paredes Lumberjacks
Porto Mutts vs Paredes Lumberjacks

Allikevel: Det er spennende å følge utviklingen i land hvor sporten får fotfeste – i noen tilfeller går det ikke mange år før nivået er fullt på høyde med land som har drevet med sporten betraktelig lengre. Om det blir tilfellet for Portugals del gjenstår å se; de er ikke der ennå.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x