Vi ser på…Tampa Bay Buccaneers 2016!

Med nr 1 overall i 2015 valgte Buccaneers QB Jameis Winston fra Florida State, over QB Marcus Mariota fra Oregon som gikk nr 2 til Titans. Han viste tidvis at han har meget høyt potensiale, men hos rookier flest kom det en hel del feil også. Likefullt forventes det at et allerede brukbart angrep tar steg fremover under Winstons ledelse, mens forsvaret som har vært begredelig i flere år forbedrer seg. Hvor langt unna er egentlig Superbowlvinneren fra 2002? Det er lenge siden vi har sett Bucs i playoff. Kan dette være året?

ORGANISASJONEN

Captain Fear
Captain Fear
 • Eier Malcolm Glazer
 • GM: Jason Licht
 • Hovedtrener: Dirk Koetter

Stadion: Raymond James Stadium (65.890)

Resultater siste 5 år:
 • 2015: 6-10
 • 2014: 2-14
 • 2013: 4-12
 • 2012: 7-9
 • 2011: 4-12

 

PERSONELL

Jameis Winston
Jameis Winston

Nøkkelspillere inn:

G J.R. Sweezy, DE Robert Ayers, LB Daryl Smith, CB Brent Grimes, CB Josh Robinson, P Bryan Anger.

Nøkkelspillere ut:

DT Henry Melton, ILB Bruce Carter, CB Sterling Moore.

Ingen store nøkkelspillere har forlatt Buccaneers, mens rutinerte nav har kommet inn for å forsterke posisjoner det er behov på. Brent Grimes begynner å dra på årene, og er lav for å være en CB, men er en meget god spiller som forsterker laget massivt. Josh Robinson utgjør også erfaring og dybde på samme posisjon. Daryl Smith som kom fra Ravens er erfaren og fortsatt en god spiller, og vil forsterke laget ved siden av Lavonte David. J.R. Sweezy har fartstid i Seattle og bør bidra til å holde Winston oppreist, i en plass der dette behøves fra før. Bryan Anger tok turen på tvers av Florida fra Jacksonville og bør være en oppgradering på punter.

 

DRAFT 2016

Noah Spence
Noah Spence

1.runde: CB Vernon Hargreaves III, Florida

2.runde: DE Noah Spence, Eastern Kentucky

2.runde: K Roberto Aguayo, Florida State

4.runde: CB Ryan Smith, North Carolina Central

5.runde: OT Caleb Benenoch, UCLA

6.runde: OLB Devantae Bond, Oklahoma

6.runde: FB Dan Vitale, Northwestern

Buccaneers gjorde en god jobb i å adressere behov i denne draften, og med dette inkluderer vi også valget av en kicker. De slet nemlig med dette ifjor, og tok den klart beste kickeren i college Roberto Aguayo, og den mest nøyaktige i NCAAs historie. Det var imidlertid muligens noe tidlig, spesielt med tanke på at de flyttet seg opp i andre runde igjen for å sikre seg han. Ellers var Hargreaves av mange sett på som den beste corneren i draften, og hvis han blir en pro-bowler er dette god verdi på nr 11. Noah Spence har talent til å gå helt i toppen, men skremte mange lag med problemer utenfor banen. Han ble kastet ut av Ohio State samt utestengt av Big 12 på grunn av rusmisbruk, men sier selv han har skjerpet seg, og hadde følgelig en meget produktiv sesong for Eastern Kentucky. Ellers gir Smith, Benenoch og Bond dybde på posisjoner det er behov for det. Vitale er en altmuligmann som kan spille både fullback, H-back eller tight end hvilket kan bli nyttig om han tar nivået i ligaen.

Karakter B

 

ANGREP

Mike Evans
Mike Evans

Nye head coach Dirk Koetter, tidligere offensive coordinator, har lang fartstid i ligaen og har vært coordinator for både Jaguars og Falcons tidligere. Han er kjent for å ha ekspertise innenfor pasningsspill, hvilket bør passe Jameis Winston og resten av angrepet bra. De var imidlertid kun nr 17 i pasningsyards totalt, og kun nr 20 i poeng per kamp, hvilket indikerer at det er rom for forbedring. Derimot var de nr 5 i yards langs bakken både totalt og er kamp, og dette vitner om at det gjøres mye riktig i laget.

 

Quarterbacks

Jameis Winston hadde en god, men ikke spektakulær sesong som rookie i fjor. Heldigvis for Bucs har ryktene om hans tvilsomme karakter utenfor banen så langt ikke stemt, og han har vært en leder både på og utenfor banen. Fotballintelligensen og lidenskapen hans er visstnok av det ekstreme slaget, hvilket lover godt for fremtiden. Han er fremdeles bare 22 år og kan fremdeles bli enda bedre.

Mange eksperter stusser over at Mike Glennon ikke har blitt hentet til et annet lag for å gis sjansen som starter, hvilket undertegnede til dels er enig i. Han hadde en meget god rookie sesong i 2013, selv om laget endte 4-12. Glennon hadde 19 TDs og 9 INT i de 13 kampene han spilte, hvilket er meget respektabelt for en rookie. Hvem vet hvor lenge han blir værende i Tampa, men enn så lenge er han og Winston og en meget god QB duo.

Karakter: B-

 

Running backs

Doug Martin fra «stor fisk i liten dam» skolen Boise State har bekledd sjefsrollen her siden 2012, og gjort det bra. Han er liten, men meget rask, tøff, og uredd. Han var en ettertraktet free agent, men valgte å bli værende i Tampa. Bak han er Charles Sims en meget god receiving back vi garantert hadde hørt mer om hadde han spilt på et bedre lag. Han er meget atletisk og god når han har rom til å løpe, og produserer bra når han er på banen. Ellers har de undrafted free agent Peyton Barber, kanskje mest kjent for å erklære seg for draften tidlig for å hjelpe sin hjemløse mor. Han spilte lite hos Auburn, men det er ikke uvanlig at spillere som ikke får sjansen i college blomstrer i NFL. Ellers skal Dan Vitale blokke, ta i mot pasninger og forhåpentligvis være like allsidig som han var på college.

Karakter B –

 

Receivere

Mike Evans er naturligvis det store navnet her. Han ble valgt som nr 7 i 2014, og har ikke skuffet. Mannen som fikk Johnny Manziel til å se god ut på Texas A&M har også fått Josh McCown til å se god ut i NFL. Det er dermed knyttet store forventninger til hva han og Jameis Winston kan gjøre sammen. På motsatt holder gamle Vincent Jackson fortsatt mål, sammen er de sannsynligvis den største receiver-duoen i ligaen. Størrelsen og farten de begge besitter gjør det vanskelig å demme opp for begge, samt resten av spillerne. Ellers var Kenny Bell en spennende rookie under radaren ifjor, før han ble skadet og mistet hele sesongen. Ellers er Adam Humphries fra en skole med utrolige receiver-tradisjoner i det siste, nemlig Clemson, og håpet er at han skal ta nye steg.

På tight end har Cameron Brate fra Harvard tatt igjen Austin Sefarian-Jenkins, og det er nå en åpen konkurrane om plassen.  Dette er noe uvanlig da Ivy League ikke er bortskjemt med store spillere i NFL, og Sefarian-Jenkins ble valgt så høyt som i andre runde. Det skal sies at sistnevnte har slitt med skader. Han er imidlertid fortsatt ung, og er både stor, rask og en god route-runner. Hvis han kan leve opp til potensialet sitt har de en meget god duo her. Bak har de journeymen i Brandon Myers og Luke Stocker. Dette er spillere som kan gjøre en respektabel jobb i en begrenset periode, men ikke kan forventes å dra laget med seg.

Karakter: C

 

Offensiv linje

Ali Marpet ble noe nær historisk i fjor når han ble valgt i andre runde fra Hobart College, en kunstskole i Div III med 2400 elever. Han har gjort sine saker bra og går inn i sin andre sesong som starter som RG. På left tackle er det en annen unggutt, Donovan Smith som ble valgt i andre runde i samme draft fra Penn State. Han har også startet sin karriere på en god måte. På center har Joe Hawley tatt plassen fra Evan Smith til tross for at sistnevnte har flere år med erfaring som center for Aaron Rodgers og Packers. J.R. Sweezy kom fra Seahawks og skal forhåpentligvis erstatte den tidligere Patriots-legenden Logan Mankins på en god måte på LG. På RT er det tidligere undrafted free agent fra 2009 Demar Dotson som spiller, etter å ha vunnet plassen i 2012. Det er dermed en god blanding av erfaring og potensial i denne enheten. Den har imidlertid en vei å gå før den kan kalles blant de bedre i ligaen. I fjor ble de rangert som nr 20 i både pass og run block av Pro Football Focus.

Karakter C-

 

FORSVAR

Gerald McCoy

Mange spurte seg selv om ikke tiden hadde løpt fra Lovie Smith og hans «Tampa 2» forsvar da han fikk sparken etter kun 2 sesonger(attpåtil over telefon). Buccaneers brukte dette selv under nylig innvalgt i Hall of Fame head coach Tony Dungy da de sist vant Superbowl i 2002. Forsvaret er noe av den reneste formen for soneforsvar du finner, og det vektlegger hurtighet i alle posisjoner samt corner backs sin evne til å takle i bidra i forsvar av løpespillet. Som kjent har NFL utviklet seg stort i retningen av mer pasningsvennlighet, og defensive coordinator Mike Smith kommer til å ha utgangspunkt i en fleksibel 4-3 formasjon. Som nevnt over er så å si alle cornerbacks på laget små av vekst, og skal altså møte Julio Jones og Kelvin Benjamin to ganger årlig. Vi har likefullt troen på at dette forsvaret kan bli respektabelt når Mike Smith kun har nettopp forsvar å tenke på, for playmakere har de i flere ledd. Det behøves da kun 6 lag slapp til fler poeng enn Bucs ifjor.

 

Defensiv linje

Her er det Gerald McCoy som er det store navnet. Han er kapabel til å ødelegge motstanderes o-line helt alene, og er i tillegg ekstremt eksplosiv. Det er ikke uten grunn han er valgt til Pro Bowl 4 år på rad. Han spiller nose tackle 3-4 om nødvendig, men er farligst som en av to defensive tackles i 4-3. Ellers er nye Robert Ayers en habil rutinert end med fartstid i Broncos og Giants bak seg. William Gholston, Clinton McDonald og Akeem Spence er også habile spillere som kan rotere inn på linjen som backups. I tillegg blir det utrolig spennende å se hva rookie Noah Spence kan få til på dette nivået. Om han leverer blir karakteren her høyere til neste år. McCoy er fantastisk, men det skorter dessverre på klassespillere etter han.

Karakter: C +

 

Linebackere

Lavonte David var et funn når han kom inn i ligaen for noen få sesonger siden, det samme var Kwon Alexander i 2014. Sammen utgjør de en av ligaens bedre unge linebackerduoer. De er begge ekstremt raske og er alltid rundt ballen. Imidlertid sliter begge med å fullføre taklinger. Ifølge Pro Football Focus har David bommet med 42 taklinger de siste 2 sesongene, og Alexander bommet på 27 i hans rookieår. Det rammer forsvaret hardt. Håpet er at dette kan forbedre seg, samt at nye Daryl Smith kan bidra fra dag 1. Ellers er Davonte Bond, Adarius Glanton og Luke Rhodes backupspillere, men ikke noe mer.

Karakter: C

 

Defensive Backs

Dette har vært problemområdet i flere år. Imidlertid skorter det ikke på talent denne sesongen. På cornerback er Brent Grimes og Alterraun Verner meget solide spillere på dette nivået med lang erfaring. Josh Robinson og Jonathan Banks har også vært med flere sesonger og kan bidra positivt. Hvis førsterundevalget Vernon Hargreaves i tillegg slår kan denne lagdelen bli en virkelig styrke. Det er sjelden rookie cornerbacks står klart frem den første sesongen, så man gjør klokt i å justere forventningene noe akkurat i år.

Karakter: B-

 

SPECIAL TEAMS

Roberto Aguayo
Roberto Aguayo

Buccaneers tok som kjent K Aguayo uvanlig tidlig, og det antas han blir en meget god kicker i mange år fremover. Da sesongen enda ikke har begynt er vi tilbøyelig til å tro på dette. Bryan Anger som kom over fra Jaguars er en solid men ikke spektakulær punter. Kenny Bell er eksplosiv og var en god returner på college, men det gjenstår å se hva han kan gjøre i NFL. Det samme gjelder Adam Humphries.

Karakter: C+

 

VÅR VURDERING

Dirk Koetter
Dirk Koetter

Undertegnede er en stor fan av Jameis Winston, og tror han har det som skal til for å bli en suksessfull franchise QB. Det står bra til med våpen på både receiver og tight end, mens det også er gode running backs på laget. Under systemet til Dirk Koetter har vi tro på at angrepet kan være farlig, men det avhenger av at offensive line kan holde Winston fri for skader og smeller. I tillegg er alle deler av forsvaret nødt til å bli bedre, spesielt med tanke på at angrepsglade lag som Saints og Panthers skal møtes 2 ganger hver. Vi har alt i alt troen på fremgang for dette laget, men det holder nok ikke til playoff.

Plassering: 4.plass i NFC South med 8-8.

 

 

Oppdatering 11.09.2016:

Sesongen er her, og det er et par uker siden vi publiserte denne saken. Her er de viktigste endringene hos Tampa Bay Buccaneers i det tidsrommet:

 • RB: FB/H-back/TE Dan Vitale er å finne på practice squad nå.
 • REC: Kenny Bell ble kuttet i begynnelsen av september. På TE er det mange som vil få spilletid; samtlige av de fire vi nevnte i august vil være å se på banen – om enn ikke nødvendigvis vise igjen i pasningsspillet hele tiden.
 • OL: J.R. Sweezy er ute med skade, og Kevin Pamphile starter på LG i hans fravær.
 • DB: Safeties som starter her vil være Chris Conte og Bradley McDougald.
 • Special Teams: Kenny Bell forsvant som nevnt ovenfor ut av laget. Dermed er det trolig Ryan Smith som vil synes best i returspillet sammen med Adam Humphries.

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x