Vi ser på…Washington Redskins 2016!

Etter et par år nede i søla reiste Washington seg, ropte «How you like THAT?!» og sørget for å vinne flere kamper enn de tapte. De var et sluttspillslag i 2015. Sluttspillshåpet lever videre i hovedstadsområdet, som fløy høyt på skuldrene til QB Kirk Cousins. Hovedtrener Jay Gruden kan puste lettet ut. Inntil videre.

ORGANISASJONEN

Daniel Snyder
 • Eier: Daniel Snyder
 • GM: Scot McCloughan
 • Hovedtrener: Jay Gruden

Stadion: FedExField (82.000)

Resultater siste 5 år:
 • 2015: 9-7
 • 2014: 4-12
 • 2013: 3-13
 • 2012: 10-6
 • 2011: 5-11

 

PERSONELL

Redskins - Josh Norman
Josh Norman

Nøkkelspillere inn: TE Vernon Davis, DE Kendall Reyes, LB Terence Garvin, CB Josh Norman, SS David Bruton

Nøkkelspillere ut: QB Robert Griffin III, RB Alfred Morris, DE Jason Hatcher, NT Terrance Knighton, FS Dashon Goldson

RG3-showet er ute av byen, og arbeidsforholdet var såpass betent at det er greit for alle parter. Norman er en klar oppgradering for secondary. Bruton er litt mer usikker i så måte. Vernon Davis i sin nåværende utgave utgjør dybde, noe også linebackeren Garvin gjør. Både Bruton og Garvin vil bidra godt på special teams. Kendall Reyes har gode muligheter til å starte, og så får vi se om han fortjener en mer utvidet rolle enn han hadde i San Diego. Alfred Morris kan fort bli et savn i Washington om ikke noen tar steget opp på running back.

 

DRAFT 2016

Redskins - Josh Doctson
Josh Doctson

1.runde: WR Josh Doctson, TCU

2.runde: LB Su’a Cravens, USC

3.runde: CB Kendall Fuller, Virginia Tech

5.runde: DT Matthew Ioannidis, Temple

6.runde: QB Nate Sudfeld, Indiana

7.runde: LB Steven Daniels, Boston College

7.runde: RB Keith Marshall, Georgia

Det er ikke mange i denne samlingen rookies som kommer til å kunne gå rett inn i en starter-rolle; de fleste vil ha mindre betydning i 2016. Doctson blir nok den vi stifter tidligst bekjentskap med, og han vil uansett kunne se banen mye selv om han ikke nødvendigvis starter. Samtlige andre kommer nok til å være i en eller annen form for rotasjon samt bidra på special teams, bortsett fra QB Sudfeld. Sistnevnte tar plass på benken og lærer ved hjelp av observasjon på kamp og innsats på treningsfeltet i 2016.

Karakter: C+

 

ANGREP

Jordan Reed. Foto: Kathy Willens

Det er pasningsspillet som kommer til å være driveren for dette angrepet i år, med et helt kobbel av kapable mottakere. Løpespillet er et spørsmålstegn, og består primært av en rekke forholdsvis uerfarne karer. Offensiv koordinator Sean McVay har egentlig nok leketøy her til at Washington kan heve seg et hakk fra i fjor, hvor laget var omtrent midt på treet i yards, men heldigvis et stykke over det i å score poeng.

 

Quarterbacks

Prosjektet med Robert Griffin III er over for godt, og mannen som Redskins draftet som en slags forsikring samme år, Kirk Cousins, er den som står igjen som mannen Washington satser på i fortsettelsen. Det er ikke til å komme vekk fra at Cousins har gjort nok til å fortjene tilliten. Han viste tegn i begynnelsen av karrieren, og når sjansen kom i fjor gikk det seg gradvis til etter en noe frynsete start. I siste to tredjedeler av sesongen spilte han ‘lights out’, med få feil og mange scoringer. Om det fortsetter i samme leia i år, så er Washington utvilsomt et sluttspillslag.

Motstanderne har mer film på Cousins nå, og det er ikke sikkert det blir like enkelt i 2016 som det var i 2015. Skulle Cousins gå ned med skade vil det trolig være Colt McCoy som får dra i spakene. McCoy har greit med erfaring, og er ikke totalt grønn, i motsetning til tredjemann, som er rookien Nate Sudfeld.

Karakter: B+

 

Running backs

Redskins lot Alfred Morris ta hatten sin og gå, men har ikke erstattet ham med noen utenfra (sett vekk i fra et draftvalg i 7.runde; Keith Marshall). Det betyr at man har tro nok på det som allerede er i stallen. Det som er i stallen er en gruppe RBs som ledes an av Matt Jones. Han var en bidragsyter også som rookie i fjor, og viste glimt av høy klasse. Washington Redskins ser ut til å ha tro på at de glimtene vil utvides til noe langt mer om Jones får være førstevalget, og det er slik de ser ut til å gå inn i sesongen. Så får vi satse på at fumble-problemene hans ikke utvides tilsvarende, og at snittet hans pr. løp (3.4) øker.

Bak Matt Jones finnes skadeutsatte Chris Thompson og den superraske rookien Keith Marshall. Også Marshall finnes det skadebekymringer rundt.

Fullback Joe Kerridge er blant en mengde udraftete rookies som kjemper om sjansen til å være med på 53-mannsrosteren.

Karakter: C

 

Receivere

Denne posisjonsgruppa er angrepets -og lagets- aller største styrke om gutta er friske. DeSean Jackson, Pierre Garcon, Josh Doctson, Jamison Crowder. Der har du de fire vi antar blir mest synlige. Crowder var rookie i fjor, og gjorde det svært bra. Doctson er rookie i år, og det er knyttet store forhåpninger til ham. Garcon er jevnt bra, og utvilsomt den beste NCAA Division III-receiveren i ligaen (sorry, Cecil Shorts III)… Jepp, det stemmer: Ikke mange husker at han kommer fra Mount Union på college!

DeSean Jackson trenger neppe nærmere presentasjon. Han fikk ikke spilt mer enn halve sesongen eller så i fjor, men viste at han er eksepsjonell når han er på banen. Og ennå har han ikke passert 30, så det er fortsatt tid til å løpe forbi NFL-forsvar en stund til.

Bak de nevnte wideoutene kommer Rashad Ross til å være glad for at han er returmann og kan holde plassen sin av den grunn, for det er et kobbel med rookies og andre som kjemper om en siste rosterplass eller to.

På TE var Jordan Reed et beist i pasningsspillet i fjor, og akter å fortsette der han slapp. Cousins setter nok stor pris på at Reed er med videre, og backupene består av solide Logan Sindre Paulsen, den tidligere stjernen Vernon Davis (som fortsatt er kapabel til noen siste sprell), og Niles Paul. Ingenting å si på det!

Karakter: A

 

Offensiv linje

Med tanke på at denne linja sleit med skadeutfordringer i fjor, så er sjansene gode for at vi kan få se bedre prestasjoner i 2016 enn i 2015. På Left Tackle er Trent Williams en av ligaens beste, og endte opp i Pro Bowl for fjerde gang i fjor. Han er fortsatt bare 27 år gammel.

Left Guard er muligens Shawn Lauvao, som gikk glipp av mesteparten av fjoråret med skader. Om han ikke er tilbake der han trenger å være, så er det muligens Spencer Long som tar den plassen. Center Kory Lichtensteiger mistet omtrent like mye av sesongen i fjor som Lauvao, men ser ut til å være mer klar til dyst igjen enn Lauvao.

På høyresiden var fjorårets 1.runde-valg Brandon Scherff en positiv overraskelse som hadde få problemer med å holde NFL-nivå. Han starter nok på RG i år også. Tackle på høyresiden er linjens svakhet. Morgan Moses har sjansen til å starte i 2016 slik han gjorde i 2015, men vil bli utfordret om plassen. Ty Nsekhe og Takoby Cofield er blant de som er aktuelle der. Andre viktige innbyttere på den offensive linjen er Josh LeRibeus og Cody Booth.

Karakter: B

 

FORSVAR

Redskins - Ryan Kerrigan
Ryan Kerrigan

Vi regner med å få se et 3-4 forsvar under koordinator Joe Barry i år igjen, og spørsmålet er om denne lagdelen kan heve seg nok til at Redskins kan pløye et godt stykke inn i sluttspillet hvis de vinner nok kamper til å havne der. I tilfelle må de få satt mer press på motstandernes QBer, løpeforsvaret må lykkes bedre (de var rangert som #31 i ligaen på snitt løpeyards pr. forsøk), og motstandernes beste receivere -som Odell Beckham Jr. og Dez Bryant hvis vi ser på NFC East- må stenges ned. Nettopp det sistnevnte var en viktig årsak til at Washington takket for gavepakken når Carolina Panthers lot CB Josh Norman slippe løs i free agency, og Redskins signerte ham på null komma niks. De bygger et forsvar som bør kunne være bedre enn 2015.

 

Defensiv linje

De største endringene i personell fra i fjor finner du nok her på defensiv linje. Chris Baker og Stephen Paea er fortsatt her. Se ikke vekk fra at førstnevnte starter, med sistnevnte som hans backup. Kendall Reyes blir å finne på motsatt side, med Ricky Jean-Francois i rotasjon med ham. Veteranen Kedric Golston finner du som Nose Tackle, med rookien Matt Ioannidis i rotasjon der. Andre som kan gjøre seg gjeldende er Ziggy Hood og Jerrell Powe.

Det er en fin blanding av ungt og gammelt i denne posisjonsgruppa, og spillerstallen ser hakket sterkere ut på denne posisjonen enn i 2015, uten at det er avskrekkende bra.

Karakter: C+

 

Linebackere

Denne posisjonen kan i grunnen deles i to om vi ser på Washington Redskins: Laget er i meget god form om vi ser på outside linebackers, og tilsvarende dårlig om vi ser på inside. På utsiden finner du Ryan Kerrigan, som er blant de bedre i NFL og tilsynelatende i Pro Bowl-form hvert år. Med seg har han Junior Galette, som var strålende under sin tid hos New Orleans Saints. Det er et par år siden nå; problemer på (skade) og av banen har holdt ham på sidelinjen, og det er fortsatt et åpent spørsmål om han kommer tilbake dit han var kvalitetsmessig.

Men: Uten Galette, så får vi sannsynligvis se mer til Preston Smith som hadde en god første sesong i NFL i fjor. Han er ikke å forakte! Washington kan greie seg, med andre ord. Som om ikke det var nok så draftet Redskins også Su’a Cravens, som også kan tenkes å bidra på utsiden – og ikke minst i pasningsforsvaret.

På innsiden da? Will Compton, Mason Foster og Perry Riley er ‘prime suspects’ til å starte. Ok, da. Det er ikke spesielt sterkt, men greit nok. Su’a Cravens kan potensielt hoppe inn her om det er fullt på utsiden, og Terence Garvin ble hentet inn via free agency for å gi ytterligere dybde på innsiden.

Karakter: B-

 

Defensive Backs

Cornerne er ikke spesielt bekymringsverdig, med Josh Norman og Bashaud Breeland som antatte startere. Bak seg har de flere kapable herrer, som f.eks. Greg Toler og 3.runde-valget Kendall Fuller. Will Blackmon kunne vært nevnt, men flyttes sannsynligvis til safety for å gi bedre dybde der.

Safety ja… DeAngelo Hall er på Free Safety med nevnte Blackmon som backup. På strong safety hentet laget inn David Bruton Jr., som må kjempe med Duke Ihenacho om å bli starter. Helt greit, men noen versjon av Josh Norman på sin posisjon er ingen av dem.

Andre navn verdt å nevne er Quinton Dunbar, en tidligere receiver som nå er CB uten å gjøre seg bort av den grunn, og Geno Mathias-Smith på safety.

Karakter: B

 

SPECIAL TEAMS

Redskins - Tress Way
Tress Way

Dette er et fokusområde for Washington-ledelsen, og både LB Terence Garvin og SS David Bruton Jr. ble hentet både på grunn av egenskaper i forsvaret, men også hva de kan gjøre på special teams.

Kicker Dustin Hopkins og punter Tress Way er habile, men ikke helt på toppnivå. Det er små marginer som skiller de beste fra resten i NFL på disse posisjonene, så langt bak er de ikke. Way viste stigende form utover sesongen, så om det fortsetter så er han uansett på vei til å klatre i punter-rangeringen.

Punt retur er et sted hvor Jamison Crowder var særdeles god på college, men han hadde begrenset suksess der i rookie-sesongen sin i NFL. Pr. nå er han det beste alternativet Washington har.

Kickoff retur er Rashad Ross sin spesialitet, og det er nok han som får rollen for Redskins også i år. Han gjør seg ikke bort, men er som resten av denne enheten ikke helt i toppklasse.

Karakter: C+

 

VÅR VURDERING

Kirk Cousins
Kirk Cousins

NFC East er en divisjon hvor alle lagene egentlig kan plassere seg hvor som helst; mye avhenger av om spillergruppa finner hverandre og blir en enhet, og om man unngår alt for mange skader. Det samme gjelder også Washington Redskins, men man kan ikke se vekk fra potensialet som eksisterer i pasningsspillet. Om løpespillet er greit nok, og forsvaret hever seg noen hakk, så har i grunnen Redskins brikkene på plass til å både havne i sluttspill, og kanskje gå et steg eller to videre fra første kamp der. Super Bowl-kaliber virker de ikke å inneha, men merkeligere ting har skjedd med lag fra NFC East før!

Plassering: 2.plass i NFC East med 9-7

 

 

Oppdatering 11.09.2016:

Det er tre begivenhetsrike uker siden vi publiserte denne saken, så la oss se om noe har skjedd hos Washington Redskins også. Det viktigste av endringer finner du her:

 • RB: Rookien Keith Marshall var en spiller vi var bekymret for skader på. Han er nå på injured reserve. Robert Kelley, en annen rookie, har fått innpass som backup i Marshall sitt skadefravær. FB Joe Kerridge ble kuttet.
 • REC: TE Logan Paulsen ble kuttet i begynnelsen av september, og deretter plukket opp av Chicago Bears. Ellers er det meste som forventet her.
 • DL: Det er litt endringer her kontra hva vi så for oss i midten av august. Antatte startere akkurat nå har endret seg til å være Ziggy Hood og Chris Baker på utsiden, med Kedric Golston som NT. Baker og Golston antok vi, men så for oss Kendall Reyes som tredjemann. Største forskjellen er at Stephen Paea ble kuttet; han ble plukket opp av Chicago Bears.
 • LB: Junior Galette er ute med skade. Bombe…

Nyttige linker:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x