På trening med et topplag, del 1

Auburn players gather

I en serie på 5 innlegg den kommende måneden skal vi ta turen til Auburn University, som er et av de beste universitetslagene i USA – noe de har vært i en årrekke. Riktignok hadde de en nedtur i 2011 og 2012 etter å ha vunnet det nasjonale mesterskapet i 2010, men nå er de tilbake for fullt.

Det finnes en stor mengde filmklipp fra treningene deres både i 2011, 2012, 2013 og 2014 som gir oss innsikt i hvordan trening kan være på det beste NCAA FBS-nivået. I disse innleggene, som dukker opp hver lørdag formiddag, finner du en rekke filmklipp fra forskjellige deler av treningsopplegget. Det er blant annet mye driller å finne her, i tillegg til mer lagdels-rettet trening.

Noe av det mest interessante å legge merke til, er kanskje tempo-forskjellen fra 2012 til 2013/14. Fra å være et lag som tapte brorparten av kampene og hadde liten selvtillit, fikk Auburn ny trenerstab og ny giv i 2013. Det mener vi er merkbart her, men du kan jo selv se om du er enig i den vurderingen!

1) Styrke & kondisjon er en forutsetning, og et fundament som må ligge i bunn. Dette filmklippet er fra 2014:

Auburn Football Training 2014

 

2) Tilbake i 2012, og vi ser oppvarming, litt cover/pick play-arbeid med LBs, og receiver drills, før filmen avslutter med DL drills:

Auburn Practice highlights 3-23-12

 

3) Defense og special teams. Filmen begynner med litt oppvarming for DBs, før det er ballmottak på punt return det trenes på. Så kommer en drill alle norske lag trenger mer av: Kick coverage! Til slutt noe arbeid med LBs på cover/ansvar:

Practice defense and special teams 3-26-12

 

4) Denne filmen begynner med pass protection. Legg merke til at alle på OL har kneskinner på begge knær! Så får vi hilse på TEs i sin oppvarming før trening, hvor de jobber med mottak. Deretter special teams og arbeid med å komme av (release) blokker. Avslutningsvis får vi se DL som jobber med en 5-mannsslede:

Auburn practice 8-3-12

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x