På trening med et topplag, del 4

Auburn Jordan-Hare Gameday

I en serie på 5 innlegg denne måneden tar vi turen til Auburn University, som er et av de beste universitetslagene i USA – noe de har vært i en årrekke. Riktignok hadde de en nedtur i 2011 og 2012 etter å ha vunnet det nasjonale mesterskapet i 2010, men nå er de tilbake for fullt.

Det finnes en stor mengde filmklipp fra treningene deres både i 2011, 2012, 2013 og 2014 som gir oss innsikt i hvordan trening kan være på det beste NCAA FBS-nivået. I disse innleggene, som dukker opp hver lørdag formiddag, finner du en rekke filmklipp fra forskjellige deler av treningsopplegget. Det er blant annet mye driller å finne her, i tillegg til mer lagdels-rettet trening.

Noe av det mest interessante å legge merke til, er kanskje tempo-forskjellen fra 2012 til 2013/14. Fra å være et lag som tapte brorparten av kampene og hadde liten selvtillit, fikk Auburn ny trenerstab og ny giv i 2013. Det mener vi er merkbart her, men du kan jo selv se om du er enig i den vurderingen!

Del 1, som inneholder klipp 1) – 4) finner du her.

Del 2, som inneholder klipp 5) – 8) finner du her.

Del 3, som inneholder klipp 9) – 12) finner du her.

Auburn Locker Room 2

13) Dette filmklippet begynner med noe svært mange ikke har fått med seg verdien av: Hånd-driller. Hovedpoenget? Det er vanskelig for noen å blokke deg hvis de ikke får tak på deg. Så er vi raskt innom punt vs. punt return før turen går til en virkelig mann-mot-mann matchup for OL vs. DL:

Auburn practice highlights 4-13-13

14) Det er nok ikke mange europeiske lag som har så mye utstyr tilgjengelig. Her jobber DL i en drill hvor utstyret de benytter nok må improviseres eller byttes ut med noe annet i de fleste tilfeller på vårt kontinent:

Auburn defensive line drill 4-17-13

15) At det er mer enn nok treningsutstyr tilgjengelig hos Auburn får vi illustrert i dette klippet hvor OL gjør noen forskjellige driller. 5-mannssleden er som vanlig i bruk, i tillegg til noe annet utstyr. Ca. halvparten av dette filmklippet viser hvordan man kan trene løpespill (/spill som er kombo av løp og pasning i ett) i høyt tempo. Den nye hovedtreneren som kom inn på tampen av 2012, Gus Malzahn, vet en del om tempo – det viser igjen også i lagdelstrening:

Auburn practice video 4-19-13

16) Dette filmklippet begynner med OL som jobber med kombo-blokking/relasjoner i sone-blokking. Her foregår det mye coaching av en aktiv energibunt av en OL-trener! Litt over halvveis ut i klippet hopper vi over til QBs og får se deres trening. Legg merke til utstyret som benyttes i første QB-drill:

Auburn practice highlights 8-6-13

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x