På trening med et topplag, del 5

Auburn War Eagle

I en serie på 5 innlegg denne måneden tar vi turen til Auburn University, som er et av de beste universitetslagene i USA – noe de har vært i en årrekke. Riktignok hadde de en nedtur i 2011 og 2012 etter å ha vunnet det nasjonale mesterskapet i 2010, men nå er de tilbake for fullt.

Det finnes en stor mengde filmklipp fra treningene deres både i 2011, 2012, 2013 og 2014 som gir oss innsikt i hvordan trening kan være på det beste NCAA FBS-nivået. I disse innleggene, som dukker opp hver lørdag formiddag, finner du en rekke filmklipp fra forskjellige deler av treningsopplegget. Det er blant annet mye driller å finne her, i tillegg til mer lagdels-rettet trening.

Noe av det mest interessante å legge merke til, er kanskje tempo-forskjellen fra 2012 til 2013/14. Fra å være et lag som tapte brorparten av kampene og hadde liten selvtillit, fikk Auburn ny trenerstab og ny giv i 2013. Det mener vi er merkbart her, men du kan jo selv se om du er enig i den vurderingen!

Del 1, som inneholder klipp 1) – 4) finner du her.

Del 2, som inneholder klipp 5) – 8) finner du her.

Del 3, som inneholder klipp 9) – 12) finner du her.

Del 4, som inneholder klipp 13) – 16) finner du her.

Auburn indoor facility 01

17) Defensiv linje jobber ofte med å holde seg lavt – det får du se også her, som i mange andre filmklipp hvor DL er i driller. Ikke overraskende jobber de også mye med å reagere på snappet:

Practice highlights, defensive line 8-2-13

18) Her jobbes det med release og ballmottak, mottak av spark, å være lavt og fotarbeid. Så er det trening på field goals med bra tempo på repetisjonene! Vi får også se OL jobbe, og til slutt er det offense mot defense med høyt tempo på gjennomgangen:

Auburn practice video

19) Vi har kommet til 2014, Malzahn-regimet (altså trenerskifte hos Auburn) har vært i funksjon i såvidt over 1 år. Vi får se QBene i posisjonstrening, deretter OL som jobber med drive-blokking, håndplassering og ikke minst bredde i beinbruken. Så er vi tilbake til QBs, men nå med RBs og arbeid med handoff/pitch-relasjon. Til slutt er vi over på WRs som gjør en interessant drill som involverer fotarbeid og mottak. Legg også merke til bruken av høytaler-anlegg for å varsle trenere og spillere som skifte av periode:

Auburn practice video 1-2-14

20) Vi avslutter denne serien av filmklipp fra trening med Auburn University med en trening fra 2013 hvor det øves med offense mot luft, og hvor fokuset er spillrepetisjoner. Her jobbes det mye med tempo, konsentrasjon og riktige holdninger. Det trenerne gjør for å sette treningstempoet her, har fått mye å si for Auburn i den påfølgende tiden, hvor de har gått fra å ha falt på snørra under Gene Chizik sine siste år der, til å nok en gang være en reell utfordrer til det nasjonale mesterskapet:

Auburn practice: Hurry-up drill 3-27-13

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x