Treningstips: Film er bra, film med drone er bedre!

Amerikansk fotball er en idrett som vi ofte betegner som den ultimate lagidretten fordi den krever eksepsjonelt bra samspill for å utøves på et høyt nivå. Det betyr også at det er mange elementer å analysere og korrigere for å få kvaliteten på et lag bra.

Et av de hjelpemidlene som benyttes svært mye i amerikansk fotball, er filmanalyse. Det vil si at man filmer trening/kamp/øvelser, og går igjennom det på en faglig måte (altså ikke som underholdning med cola & popcorn i sofakroken; det går under betegnelsen filmanalyse-blasfemi) for å fange opp elementer som kan forbedres.

For mange lag, også i Norge, benyttes egne software-løsninger -som eksempelvis Hudl– for å sikre en god metodikk for håndtering og analyse av film. Men hva med filmvinkler og hardware? De fleste av oss filmer gjerne en eller to vinkler; wide (ofte benevnt som sideline) og box (ofte benevnt som endzone shot) er blant de mest brukte. Generelt sett prøver man da å komme et stykke opp fra bakkenivå for å få et overblikk som viser bevegelsene på en oversiktlig måte.

Det er på det sistnevnte at dronene har gjort sitt inntog. Med muligheten til å komme høyt og samtidig være stabilt, kan film fra en drone være mer enn bare noe som brukes til promoteringsarbeid og markedsføring. Slik kan det se ut:

HFL Drone at practice

 

Har det noen nytteverdi da? Det mener de ihvertfall på skolen Jackson Academy:

Jackson Academy using drones at football practice

 

Kanskje noe for flere norske lag å se på som trenerverktøy?

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x