Arena Bowl 2015 gjennomført i Førde!

arenabowl-plakat-web

Vi er i midten/slutten av mars, og en årlig foreteelse da er et av de amerikansk fotball-relaterte arrangementene som trekker flest folk i løpet av hele året her i Norge: Arena Bowl i Førde!

 

Sogn & Fjordane har ingen amerikansk fotball-klubber i det norske forbundet pr. dags dato, men de har en lang tradisjon for et par skolelag med avgangselever på videregående som spiller en kamp mot hverandre hvert år.

Denne kampen kalles Arena Bowl, og går innendørs i Førdehuset. De to skolene som møtes -hvert år- er Øyrane videregående skole og Hafstad videregående skole. Det er foreningen Rein Rus som står som arrangør. Sjekk gjerne ut websiden deres, som har mye innhold knyttet til dette arrangementet!

Årets arrangement gikk av stabelen fredag kveld, med rundt 900 tilskuere på tribunen og særdeles god stemning:

Vi har fått en rekke videosnutter og bilder fra arrangementet fra Torgeir Ulleland via Trond-Atle Asphjell (sistnevnte er det nok en del som kjenner fra hans tid hos Nidaros Domers og Oslo Vikings). Her får du et godt inntrykk av det hele!

La oss først ta et tilbakeblikk på fjorårets arrangement i denne promoen for Arena Bowl 2015, laget av Helene H. Steen og Marie Vefring:

Arena Bowl Førde Norway

 

Det er 7-mannsfotball som spilles, i en egenutviklet variant som er gitt navnet ‘Arena Touchdown’. Det er trygt å anta at det er en noe mindre regelbok enn den vi vanligvis forholder oss til; reglene finner du her.

Så til årets arrangement, med noen inntrykk fra spillet:

Arena Bowl Førde 2015

 

Om du drar kjensel på kommentator-stemmen, så har du helt sikkert litt bakgrunn fra norsk amerikansk fotball. Det er ingen ringere enn Jon T. Bakken, tidligere forbundspresident og mangeårig trener m.m. i Bergensregionen, som er speaker.

Arena Bowl Førde 2015 - tautrekking mlm cheerleadere - foto Torgeir Ulleland
Foto: Torgeir Ulleland

Halvtidshvilen? Da er det både musikk, dans og konkurranser! Her spares det med andre ord ikke på muligheten til å gjøre det hele til et show fra ende til annen.

Arena Bowl Førde 2015 video 1426887413 mp4

 

Resultatet? Hafstad tok tilbake trofeet fra Øyrane som vant i fjor. Det endte til slutt 49-28 til Hafstad. Du finner en kampreportasje hos Firda, her.

Vi anbefaler ellers å sjekke ut dette fotoalbumet hos FørdeBy.no fra arrangementet – mye kult der! Vår personlige favoritt er nok bilde #23 🙂

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x