CIS: Kanadisk universitetsfotball

Det er ikke bare i USA det spilles fotball på universitetsnivå. Også i eksempelvis Storbritannia, Japan og Mexico er det omfattende ligaer tilknyttet skolesystemer på høyere utdanningsnivå. Det samme er tilfelle i Canada, hvor det imidlertid er kanadisk fotball som spilles (med unntak av Simon Fraser University, som spiller i NCAA sitt system).

I den 5 minutter lange filmen nedenfor får du et innblikk i hvordan det ser ut i trening og kampforberedelser når et CIS-lag er i sesong. CIS er altså kanadiernes svar på NCAA. I dette tilfellet er det hovedstadslaget University of Ottawa Gee-Gees (jepp; det er kallenavnet!) det er snakk om:

For å gi et visst inntrykk av nivået kan vi ta en kikk på denne ca. 10 minutter lange videoen fra 2014-sesongens oppgjør mellom University of Ottawa og det andre laget i hovedstaden: Carleton University Ravens. Dette oppgjøret kalles «Panda game», og med to universiteter i samme by sier det seg selv at det er rivalitet de luxe:

Avslutningsvis i dette innlegget gir vi deg en kortversjon på 3-4 minutter av avslutningen på Panda game 2014, som var av den typen man husker resten av livet om man var på stadion eller heier på ett av lagene:

Senere i dag har vi funnet frem en kampfilm fra dette nivået, som ofte sammenlignes med NCAA Division II. Vi har selv vært tilstede på stadion i Ottawa for å se CIS, og vil nok si at nivået vi så da er noenlunde som godt NCAA Div.III eller lavt-til-middels NCAA Div.II.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x