Ed Reed legger opp – Hall of Fame neste

Ed Reed

De fleste kjenner ham som en særdeles god safety i mange år i NFL. Ed Reed er utvilsomt på vei rett til Pro Football Hall of Fame. 12 sesonger, 9 Pro Bowls og 5 år med 1st team All-Pro. 1 Super Bowl ring. Defensive Player of the Year i 2004. 11 av sesongene med samme lag; Baltimore Ravens. 64 interceptions! En interception retur på 107 yards, en på 106. 14 touchdowns. 643 taklinger. Ed Reed har satt spor etter seg.

Ed Reed beviste også at man ikke behøver å være den største (180 centimeter, 93 kilo) eller raskeste. Eller ha de beste forutsetningene fra starten av. Reed vokste opp i vesle Destrehan, Louisiana. Rett i overkant av 11.000 innbyggere bor i tettstedet som er bygget på en gammel plantasje. Ed Reed er allikevel en av tre NFL-spillere fra stedet; de andre er WR Joe Horn og Punter Mike Scifres. Reed gjorde seg bemerket på high school, både som defensiv back og kick returner. Han var god nok til å være et All-State valg, og derfra gikk ferden til «The U» – University of Miami Hurricanes.

Universitetskarrieren var intet mindre enn spektakulær. 2 ganger All-American, og karrieren ble avsluttet med et år hvor The U vant det nasjonale mesterskapet med en stall så stappfull av talent at vi tør påstå de kunne tatt det laget inn i NFL og i løpet av 1-2 år konkurrert i toppen der også. Hvem som var på laget? Ed Reed, Phillip Buchanon, Jonathan Vilma, Vince Wilfork, Antrel Rolle og D.J. Williams for å nevne de største navnene på defense. Offense? Ken Dorsey var QB, så ikke all verdens sett med NFL-øyne. Men de 3 beste RBene? Clinton Portis, Frank Gore og Willis McGahee. Najeh Davenport var FBen deres. Andre Johnson fremste WR, TEs var Jeremy Shockey OG Kellen Winslow Jr. OL-spillere som Bryant McKinnie og Jerome McDougle.

Her er noen av høydepunktene fra Ed Reed sin tid på The U:

Ed Reed Miami Hurricanes Tribute

 

Etter den karrieren var det tid for NFL, og Reed ble draftet i 1.runde av Baltimore Ravens. De visste nok ikke at de fikk den fremtidige karriere-lederen i NFL når det gjaldt interception yards, men de visste at de hadde sikret seg en knallgod spiller til å holde til bak en annen spiller fra The U: LB Ray Lewis.

Allerede fra første sesong var Reed i starting lineup, og hadde en kanonsesong. Et år seinere var det tid for første Pro Bowl-anerkjennelse, og deretter har det gått slag i slag, frem til det siste halvannet-to årene, hvor det unektelig har gått mot en avslutning av en stor idrettskarriere for en fyr som brenner for det han driver på med. Det kan vi høre i denne talen han ga spillere på sitt gamle universitetslag tilbake i 2011:

Ed Reed Motivational Speech to Miami Hurricanes

 

Om du av en eller annen grunn har gått glipp av hva Ed Reed stod for på en NFL-bane; la oss først kikke på den defensive statistikken:

Han gjorde en del returer etc. også, inklusive touchdowns. De er altså ikke med i statistikken ovenfor.

Deretter, la oss se på det i praksis:

Ed Reed Highlights NFL top 100 of 2011 #5

 

Ed Reed: Thanks for the memories!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x