Fra Danmark til Arkansas Razorbacks: Hjalte Froholdt

Hjalte Froholdt IMG Academy

Arkansas Razorbacks er et solid college-program på høyeste nivå. Fra og med i år har de sikret seg en meget ettertraktet defensiv linjemann som er fra et eksotisk sted sett med amerikanske øyne. Vi snakker selvsagt om danskenes store håp: Hjalte Froholdt!

Froholdt, som i 2014 spilte high school for IMG Academy i Florida (mer om dem senere i dag) med blant annet noen norske spillere rundt seg, er en jovial kar fra Svendborg – en døsig småby syd på Fyn med rundt 26.000 innbyggere. Han begynte med amerikansk fotball i Danmark som en liten tass på 12 år, og etterhvert har ikke bare interessen vokst; det har Hjalte også. Nå er han stor nok til å spille defensive tackle og bli rekruttert til høyeste college-nivå på posisjonen; da vet du at vi snakker om en røslig kar (195 cm og 135 kilo nå)!

Sånn så det ikke ut på highlight-filmen han laget av seg selv som 14-åring, selv om man kan se det fysiske talentet allikevel:

Hjalte Froholdt - Football highlight reel

Veien er lang fra Svendborg Admirals og til Arkansas Razorbacks, og det har vært en rekke stopp på veien for Hjalte Froholdt. I tillegg til det danske landslaget har også Søllerød Gold Diggers hatt gleden av å ha ham på laget i nabolandet vårt, og i USA har han vært hos Warren G. Harding High School i Ohio før han tilbrakte den siste tiden hos IMG Academy, som er lokalisert i Bradenton i Florida.

Trans World Sport kikket nærmere på Hjalte i slutten av fjoråret, og deres nesten 10 minutter lange segment om ham finner du her:

Hjalte Froholdt | From Denmark to the NFL & New England Patriots | Trans World Sport

 

I 2015 spilte han som tidligere nevnt for IMG Academy. Høydepunktene fra senior-sesongen hans på high school finner du her:

 

Som om ikke det var nok; den danske websiden Gul Klud gjorde et lengre intervju med Hjalte Froholdt som du finner nedenfor. Det er på dansk, men det forstår jo de fleste som kan lese dette ganske greit, så få det med deg!

Gul klud TV: Hjalte Froholdt interview

 

Du kan også lese mer om Hjalte Froholdt her hos Bleacher Report.

Vi ønsker Hjalte lykke til hos Arkansas Razorbacks, og ser frem til å se ham spille på høyeste college-nivå!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x