NFL Draft prospekt: Jameis Winston

Jameis-Winston-Florida-State

Jameis Winston, Quarterback hos Florida State Seminoles, har hatt en innholdsrik karriere på college. I løpet av 2 år. Selv om karrieren endte med et smertefullt og til tider flaut tap for Oregon i semi-finalen i tidenes første sluttspill på høyeste college-nivå, så er det godt i bakspeilet nå når vi står foran NFL-draften 2015.

I årets draft er det nemlig Winston som fremstår som det trolige 1ste-valget av samtlige potensielle valg man kan ta.

La oss ta en kikk på denne mannen. Vi begynner med pasningsstatistikkene hans:

Det første året, 2013, var godt nok til å vinne Heisman Trophy som beste spiller på høyeste college-nivå. I tillegg ble det hele kronet med et nasjonalt mesterskap – man kan trygt si det var et bra år for både Florida State og Jameis Winston.

2014 var litt mer blanda drops. Florida State vant, vant og vant nok en gang, men det var mange comebacks og på-hengende-håret seiere. Til slutt falt det hele i grus når man ble fullstendig blåst av banen av et mye skarpere Oregon, som på sin side falt omtrent like grundig for Ohio State. Allikevel; 2 år med skarpe stats og mye stort spill gjorde at forventningene til Jameis Winston på neste nivå er høye. Her er litt av årsaken i highlight-form:

Jameis Winston Career Highlights (2013-14)

 

Det har vært en del spørsmål opp mot Winston når det gjelder utenomsportslige aktiviteter. Han var mistenkt i en voldtekts-sak som til slutt ble henlagt, og det var definitivt den største skrapen uansett om han aldri ble tiltalt. Kombinasjonen av amerikansk fotball, quarterback, superstjerne og en del andre fordommer til de tingene, gjorde at Winston i manges øyne var skyldig selv før noe slikt var bevist. Det lokale politiets håndtering av saken, som ble avdekket etterhvert som saken kom i nasjonale medias søkelys, fikk dette med fordelaktig behandling av fotballstjerner til å havne på agendaen i saken i tillegg.

jameis crab legs

Det var ikke alt. På fantastisk fascinerende vis greide han mellom de to sesongene sine å bli tatt for tyveri av klabbeklør (nei; du leste ikke feil) i noe som i etterkant fremstod mer som en spøk enn som noe annet. Du slipper gjerne unna med noe slikt uten at det havner på nyhetene; det gjør ikke Jameis Winston.

Som om ikke det var nok, så har Jameis i tillegg til det forutnevnte også ved andre anledninger oppført seg som en rølpete college-kar. Det kan man slippe unna med hvis man er noe mer anonym, men om man er den største stjernen i college-fotballen, så er det å rope obskøniteter i kantina på skolen ikke den beste strategien for å unngå trøbbel.

Winston ble suspendert i etterkant av den sistnevnte saken. Han kunne derfor ikke spille, men gjett hvem som allikevel dukket opp på sidelinja i full mundur, før han ble bedt av sin egen trener om å pelle seg i garderoben for å skifte? Joda…Winston viste en del oppførsel som bør få scouts, personellfolk og trenere i NFL til å rynke på nesa.

Men…de siste månedene har han vært på en tilnærmet turné for å vri på inntrykket. Det har han faktisk gjort så bra at mange nå sitter med forståelsen av at han er en kar uten problemer av banen, og med et kjempetalent på banen.

Her er hele FSU Pro Day, hvor du ser litt av interessen for talentet hans. Og ja; nesten alle som er tilstede, er der pga. ham:

 

Det skal godt gjøres om ikke Winston går i 1ste runde, og tipset om 1ste valg er nok heller ikke bak mål. Men her skal vi ta litt høyde for om scoutene og personellfolka i NFL kan ha gjort grundigere forarbeid enn de fleste andre, og velger overraskende ting på selve draftdagen…

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x