X Bowl 30: Det beste fra Japan!

Japan har en overraskende lang historie tilknyttet amerikansk fotball; sporten har blitt spilt der siden midt på 1930-tallet. Da er det kanskje ikke så overraskende at de har høy kvalitet i prestasjonene. Ja; det er nemlig slik – japanerne har en av verdens beste ligaer!

Noe NFL eller CFL snakker vi naturligvis ikke om, men X-League konkurrerer utvilsomt med det beste fra resten av verden når det skal diskuteres hvem som har den beste ligaen utenfor Nord-Amerika.

I desember ble X Bowl, som finalen i X-League heter, spilt for 30te gang. X-League består av de beste bedriftseide lagene (11 stk.) og klubblagene (7 stk.) i Japan. Bedriftseide? Ja…i Japan har næringslivet en stor og betydningsfull plass i folks liv, også når det kommer til idrett. Derfor er det først og fremst bedriftseide lag som i tillegg til universitetsligaen er det store der, selv om X-League også har klubblag som ikke har en direkte tilknytning til bedrifter på samme viset.

I X Bowl 30 var det Fujitsu Frontiers og dynastiet Obic Seagulls som møttes. Sistnevnte er kjent for en del i Europa fra før av; de har blant annet vært i Tyskland og feid over GFL-lag i Japan-Germany Bowl noen ganger. Seagulls er også det laget som har vunnet X Bowl flest ganger, med sine 8 mesterskap.

25.445 tilskuere var på plass i Tokyo Dome for å se Frontiers og Seagulls i X Bowl 30. Seagulls hadde vunnet de tre foregående mesterskapene, men skulle oppleve å møte habil motstand fra et Frontiers-lag som hadde troen på seg selv.

Hvordan det hele gikk kan du se her:

第30回ジャパンXボウル ダイジェスト

 

PS! Vinneren av X Bowl går videre til Rice Bowl, som er den ultimate finalen i Japan. Der møtes vinneren av X-League og vinneren av universitetsligaen. Vinneren av X Bowl har vunnet Rice Bowl de 7 siste årene, men det er verdt å merke seg at flere av kampene har vært jevne – det er ikke fullstendig gitt hvem som vinner på forhånd 🙂

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x