Draftet før Tom Brady – fortalte USA om isbjørnbryting som norsk sport

Mange husker nok at norske Leif Olve Dolonen Larsen ble draftet av Buffalo Bills i 6.runde 2000, 5 valg foran en kar med navn Tom Brady.

Larsen, som rakk å være på banen for Drammen Scorpions før det ble høyeste college-nivå hos University of Texas El-Paso, gjorde det stort i norske øyne gjennom å bli draftet for deretter å notere seg for et par sesonger (og like mange sacks) i NFL. Hall of Fame som Brady med ekstremt stor sannsynlighet havner i blir det nok ikke for Larsen – men å havne i og få spilletid i NFL etter kun noen få år på college; den delen av historien står det utvilsomt respekt av.

Mindre kjent om Larsen er at han høsten 2001 gjorde et intervju med avisa Democrat and Chronicle hvor han ga avisens lesere et…ehm…interessant perspektiv på hvilke idretter nordmenn driver med. Populariteten til isbjørn-bryting får ufortjent lite oppmerksomhet i våre dager, men Leif Larsen har gjort sitt til å sørge for at det ikke går i glemmeboka! Her er det bare å lese første spørsmål & svar nedenfor:

Leif Larsen polar bear wrestling 2
Faksimile fra Democrat and Chronicle, 16.desember 2001

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x