Hvorfor draftet Carolina Panthers egentlig Cam Newton?

Cam Newton er navnet på alles lepper nå en drøy uke før Super Bowl 50. Quarterbacken til Carolina Panthers var ikke favoritt-valget til alle når han ble draftet, men avgjørelsen om å plukke ham opp med det aller første valget i 1.runde i 2011 er i ferd med å betale for seg så det holder for Panthers.

Panthers at Ravens 9/28/14
Cam Newton

Nå gjenstår riktignok en kamp mot Denver Broncos sitt svært kompetente forsvar (inkludert 2.valget i 2011-draften: LB Von Miller), og ringreven Peyton Manning ser nok ingen grunn til å spare på kruttet i det som sannsynligvis er hans siste kamp i karrieren. Allikevel; det er ikke til å komme unna at Carolina Panthers går inn i Super Bowl 50 som svært manges favoritter til å sikre seg det gjeve Lombardi-trofeet.

Det var ikke noe man med sikkerhet kunne forutsett for 4-5 år siden. Ingen var i tvil om Cam Newton sine mange gode forutsetninger, men det var også en del som skurret. Ikke minst hadde han først vært hos University of Florida, men forsvunnet ut i kjølvannet av en arrestasjon, for å så spille NJCAA-fotball for Blinn College. I tillegg dukket det opp en del støy knyttet til hans egen fars forsøk på å selge sønnen inn til høyeste byder når Newton skulle velge seg et nytt universitetslag etter oppholdet hos Blinn College. Det sistnevnte endte i lite og ingenting annet enn en distraksjon for Newton og Auburn University i 2010-sesongen. Den distraksjonen håndterte de mesterlig.

2010-sesongen var Cam Newton sitt siste innen college-fotballen, og han utnyttet det på mesterlig vis. Ikke bare vant han Heisman-trofeet på tross av skandalen hvor faren hans var involvert, men han ledet også Auburn til det nasjonale mesterskapet! Totalt endte faktisk Cam Newton med tre nasjonale mesterskap på college: 1 med University of Florida når han var freshman der (og Tim Tebow var den startende QBen), 1 med Blinn College som vant junior-college mesterskapet med Newton ved roret i 2009, og da altså 2010 med Auburn.

Hva Carolina Panthers så? Sannsynligvis det Cam Newton m/venner står for i videoen du kan se nedenfor, og langt mye mer. De har ikke angret!

Auburn 2010 National Champions - The ULTIMATE Highlights (HD)

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x