Kamp: Georgia @ Auburn 1982

Georgia vs Auburn Bo vs Herschel

Herschel Walker og Bo Jackson. De to sannsynligvis beste runningbackene på college noensinne, og uansett alltid i diskusjonen når emnet kommer opp. I 1982 møttes de på banen når Georgia dro på besøk til Auburn. Her har du hele oppgjøret!

Dette var året Walker skulle ende opp med å vinne Heisman Trophy. For Jackson sin del var det trofeet fortsatt flere år unna; i 1982 var han freshman, og Heisman vant han først som senior i 1985.

Denne kampen skulle bli jevn. Lagene hadde en del klare likheter, og kvaliteten på dem er heller ikke så forskjellig. Til syvende og sist har de begge tailbacks av en annen verden.

Herschel Walker Georgia
Herschel Walker, Georgia

Herschel Walker lå altså først i løypa, og den svært allsidige atleten som for den jevne NFL-fan nok huskes best som en del av en særdeles spesiell trade mellom Minnesota Vikings (som fikk Walker) og Dallas Cowboys (som fikk en hel haug draft valg og noen spillere), hvor sistnevnte lag startet sitt 90-talls dynasti på bakgrunn av den handelen. I college var Walker svært god:

Herschel Walker college-stats

Bo Jackson var heller ingen sinke, og som Walker en atlet med flere jern i ilden. Han skulle blant annet ende opp med å spille proff-sesonger på høyeste nivå i både amerikansk fotball (NFL) og baseball (MLB) – samme år! I NFL huskes han først og fremst som et talent som fikk en svært alvorlig hofteskade som gjorde at han ikke dukket opp på fotball-banen igjen etter det. Han spilte allikevel baseball på høyeste nivå også etter skaden, så det avgjør vel spørsmålet om hvilken av de to idrettene som krever mest fysisk 😉 Eller kanskje sier det mest om Jackson sin rolle innen de to idrettene – det kan andre ta stilling til. Også Jackson hadde en svært solid college-karriere før alt det skjedde, med følgende statistikker som runningback:

Bo Jackson college-stats

Her har du altså hele oppgjøret (riktignok uten reklamepauser etc.) mellom Auburn og Georgia fra 1982:

1982 #1 Georgia Bulldogs at Auburn Tigers football

 

Litt mer informasjon om kampen finner du her, og ikke minst her.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x