Kamp: Italiensk Superbowl VI – 1986

Amerikansk fotball er en ny idrett utenfor Nord-Amerikas grenser sier du? Neppe. Tiden går, og ikke bare har vår eldste aktive norske klubb passert 30 år og vår nest eldste er 30 år i 2016: Rundt om i Europa begynner en rekke organisasjoner å passere slike milepæler – og mer.

Bologna Warriors helmet

Den første amerikansk fotball-kampen i Europa ble faktisk spilt for godt over 100 år siden, den første i Norge ble spilt høsten 1945, og nasjonale mesterskap har i en rekke land foregått i flere tiår. Et av de landene er Norge, et annet er Italia. I kveldens kamp skal vi ta tidsmaskinen 30 år tilbake, til Italia, til 1986 og Superbowl VI.

Superbowl? Ja; Italienerne kaller mesterskapene sine for «italiensk Superbowl» – sånn er det med den saken.

Pesaro Angels helmet

I 1986 var dét allerede blitt en stor greie. I følge opplysningene til kampfilmen nedenfor, var det rundt 24.000 tilskuere. Som man kan se ble kampen spilt i en skikkelig stadion, og om formasjoner, spill, noe teknikk og tildels nivå har endret seg – så er det likefullt et rimelig bra opplegg vi blir presentert for.

Det var Bologna Warriors (etablert i 1981), fortsatt et aktivt lag i toppdivisjonen i Italia, som møtte Pesaro Angels i flotte omgivelser, og kampen finner du her:

Superbowl 1986 - Angels - Warriors

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x