Tidens Tann: Regelforslagene som du aldri har sett før!

Amerikansk fotball begynner å få noen år på baken. Spillet har gjennomgått drastiske forandringer siden det først startet opp på 1800-tallet. Det er heller ikke uvanlig at regel-endringer møtes med skepsis og forsøk på humor, eller at stadige endringer i spillet inspirerer kreative sjeler. Noen forsøk på humor er bedre enn andre, og dette fra 1882 bør du rett og slett ikke gå glipp av!

30.mars i 1882 publiserte avisa Osage City Free Press artikkelen «New football-rules», en artikkel som også var publisert tidligere samme år i andre publikasjoner. Dette er et av de bedre forslagene til drastisk endring av amerikansk fotball vi har sett, og samtidig en egentlig ganske treffende forsmak på bekymringene som skulle treffe amerikansk fotball med orkans styrke litt over 20 år seinere, når til og med USAs president ble involvert i diskusjonen om idretten amerikansk fotball sin fremtid. Som Theodore Roosevelt sa:

The sports especially dear to a vigorous and manly nation are always those in which there is a certain slight element of risk

Les hele; du vil ikke angre!

new-football-rules-18820330-01-the-osage-city-free-pressnew-football-rules-18820330-02-the-osage-city-free-press

Osage City er forøvrig et tettsted et stykke sør for Topeka, Kansas. Om man var journalist der på 1880-tallet (eller i dag, forsåvidt. Stedet er omtrent av lik størrelse nå som da.), så er det nok ikke umulig at man hadde litt tid til å fundere frem fiktive artikler av ymse slag. I dette tilfellet er det imidlertid snakk om en sak som også var publisert tidligere, som f.eks. av The True Northerner (Paw Paw, Michigan) 10.mars 1882. Vi mistenker at Acta som nevnes i teksten er identisk med et magasin som trolig var den opprinnelige kilden for herligheten.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x